Home » Știință » Arme de domeniul SF lansate de Cuba împotriva SUA şi Canadei: 21 de diplomaţi şi-au pierdut auzul şi memoria

Arme de domeniul SF lansate de Cuba împotriva SUA şi Canadei: 21 de diplomaţi şi-au pierdut auzul şi memoria

Publicat: 24.09.2017
Un număr de 21 de diplomaţi americani şi canadieni afirmă că au fost atacaţi în urmă cu câteva luni cu arme sonice, în Cuba, iar efectele încă se resimt şi în prezent.

Atacurile au avut loc în timpul nopţii. Mai multe victime au afirmat că nu au observat nimic ieşit din comun, alţii insistă că au fost mai multe vibraţii şi sunete ciudate repetate. Fie că au auzit sau nu ceva, efectele atacurilor sonice au fost resimţite de diplomaţii americani. La scurt timp după ce au părăsit Cuba, oficialii au afirmat că sunetele nu se mai auzeau. 

Deşi până în prezent SUA nu a învinovăţit pe nimeni pentru problemele resimţite, în Cuba, de cei 21 de diplomaţi americani şi canadieni, oficiali din Washington consideră că a fost vorba despre utilizarea unei arme sonice secrete. Un alt caz la fel de bizar a avut loc în 1978 în Londra când disidentul bulgar Georgi Havana a fost asasinat în stradă de vârful unei umbrele înmuiat în otravă, notează Mail Online. 

Deşi în acest caz nimeni nu şi-a pierdut viaţa, efectele au fost dramatice.Chiar şi după câteva luni de la atac multe victime încă resimt efectele.  Recent, secretarul de stat din SUA Rex Tillerson a dezvăluit că administraţia Trump se gândeşte serios să închidă ambasada americană din Havana. Alţi diplomaţi au mers şi mai departe, sugerând că ar trebui daţi afară din ţară toţi diplomaţii cubanezi (în mai, în urma scandalului, doi diplomaţi cubanezi au fost expulzaţi din cauza scandalului). 

În cazul SUA, problemele par scoase dintr-un film SF, deoarece medicii şi specialiştii nu reuşesc să descopere sursa afecţiunilor diplomaţilor. Până în prezent, investigaţiile realizate de FBI, CIA, U.S. State Department şi chiar poliţia canadiană nu au reuşit să afle sursa. Majoritatea diplomaţilor au fost afectaţi atunci când se aflau în casele lor, furnizate de guvernul cubanez. Un singur incident a avut loc la un etaj superior al Hotelului Capri, clădire populată în special de turişti. Cei doi diplomaţi în cadrul hotelului au prezentat aceleaşi simptome, s-au trezit din cauza unui sunet de alarmă, crezând este vorba despre ceas aceştia au încercat să oprească sunetul, dar singurul mod prin care au reuşit a fost atunci când s-au ridicat şi îndepărtat de pat. Ceilalţi turişti cazaţi în hotel susţin că nu au auzit niciun zgomot. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase