Home » Știință » Corpul populaţiilor ce trăiesc la altitudini crescute are o abilitate aparte de dezvoltare

Corpul populaţiilor ce trăiesc la altitudini crescute are o abilitate aparte de dezvoltare

Corpul populaţiilor ce trăiesc la altitudini crescute are o abilitate aparte de dezvoltare
Publicat: 29.06.2018
Altitudinile înalte reprezintă un mediu extrem de dificil. Nivelul de oxigen este scăzut, ceea ce îseamnă că transformarea hranei în energie din organism nu este mereu eficientă. Acest fapt duce la o energie limitată pentru creştere.

În cadrul unui nou studiu, o echipă de cercetători a descoperit că persoanele ce trăiesc la altitudini mari au segmente ale braţelor mult mai mici, informează Medical Express. 

„Descoperirile noastre prezintă faptul că organismul uman prioritizează ce segmente din corp se pot dezvolta complet atunci când energia este limitată. Însă acest lucru vine cu extinderea altor segmente, de exemplu partea inferioară a braţelor. Corpul prioritizează creşterea completă a mâinilor deoarece sunt necesare pentru dexteritate”, a declarat Stephanie Payne, din cadrul Universităţii din Cambridge. 

În cadrul studiului au fost analizate populaţiile din Himalaya. Specialiştii au măsurat şi analizat peste 250 de indivizi şi apoi au comparat descoperirile cu un grup similar tibetan din Nepal. Rezulatele studiului evidenţiază descoperirile anterioare privind populaţiile din Anzi. Studiul recent demonstrează existenţa unui tipar asemănător privind prioritizarea dezvoltării membrelor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase