Home » Timp Liber » Nu ratati! (Noiembrie)

Nu ratati! (Noiembrie)

Nu ratati! (Noiembrie)
Publicat: 09.11.2007
Nu ratati: Conspiratii sub lupa, Alcool de contrabanda, Hipopotamul Jessica, O alta planeta, O viata de model.

Conspiratii sub lupa
Discovery Civilisation, 11 noiembrie/20.35

De la asasinarea lui John F. Kennedy pana la aselenizare si la existenta OZN-urilor, teoriile conspiratiei abunda. Adevarul este ca lumea e plina de evenimente infricosatoare si inexplicabile, pentru care nu exista raspunsuri suficient argumentate. Acest documentar nu se intreaba insa daca un anumit caz a fost „musamalizat“, ci daca o anumita conspiratie ar fi fost posibila din punct de vedere stiintific.

Alcool de contrabanda
Viasat Explorer, 10 noiembrie/18.00

Timp de secole, oamenii au perfectionat arta crearii alcoolului de casa. In spatele acestei vechi chimii, insa, sta o istorie culturala incredibila, care a dat nastere unei legende precum NASCAR. Documentarul dezvaluie felul in care contrabandistii cu alcool au dezvoltat tehnici de pilotaj si masini capabile sa se intoarca, la viteze uriase, cu 180 de grade pentru a scapa de oficialii guvernamentali.

Hipopotamul Jessica
Animal Planet, 20 noiembrie/22.00

In 2000, in timpul inundatiilor din Mozambic, un pui de hipopotam de 12 kg a fost adus de ape la malul unui rau din provincia Limpopo, Africa de Sud. Tonie, paznic de vânatoare acum pensionat, l-a gasit si i-a dat numele de Jessica. Hranind-o cu biberonul, el a transformat-o intr-un hipopotam de patru ani si 700 de kilograme. In urma publicitatii facute, in unele tari, Jessica a devenit erou national.

O alta planeta
Discovery Science, 21 noiembrie/21.10

Cea mai mare aventura a omenirii se afla in pregatire. In acest secol, sonde spatiale fara echipaj uman, dotate cu inteligenta artificiala, vor pleca sa caute forme de viata pe planete din afara sistemului nostru solar. Ce se va intâmpla atunci când le vor gasi? Gratie unui program de animatie pe computer, va veti porni calatoria spre o planeta fictiva, botezata Darwin 4.

O viata de model
Discovery Travel, 25 noiembrie/22.00

Supermodelul Petra Nemcova, o tânara de 28 de ani din Cehia, va fi mentorul a sase modele aspirante, care urmeaza sa fie evaluate de catre compania NEXT Model Management din New York. Cele sase fete vor incerca sa supravietuiasca in lumea adesea rautacioasa si intotdeauna obositoare a modelling-ului, confruntându-se cu obstacole obisnuite in industria de gen.

Luna viitoare pe…
Viasat Explorer
Ultimul sclav

Pe la 1800, Marea Britanie era cea mai mare putere sclavagista de pe glob, facand schimb de arme, margele si stofe contra „marfa umana“, intre Africa si Lumea Noua. Londonezul David Monteith este descendentul direct al unuia dintre ultimii sclavi transportati de britanici in America. Iar stramosul lui Monteith, Aneaso, este singurul care si-a scris memoriile si are descendenti in viata.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase