Home » D:News » Misterul zborului MH370. Ce au găsit echipele care caută epava avionului în adâncul oceanului? (Galerie FOTO)

Misterul zborului MH370. Ce au găsit echipele care caută epava avionului în adâncul oceanului? (Galerie FOTO)

Publicat: 30.09.2014
Experţii care caută epava avionului dispărut în luna martie au realizat un model 3D al fundului Oceanului Indian, unde cred că s-ar fi prăbuşit zborul MH370.

Noua hartă tridimensională arată că aici sunt munţi foarte înalţi, vulcani inactivi şi gropi abisale adânci.

Din păcate, deocamdată nu există niciun indiciu despre un avion care s-ar afla în această zonă.

Cartografierea fundului oceanului este esenţială înainte de trimiterea echipamentului subacvatic. Căutările vor fi reluate luna aceasta.

Din păcate, fundul oceanului din această regiune este foarte puţin cunoscut, existând hărţi mai detaliate cu suprafaţa planetei Marte decât cu adâncul Oceanului Indian.

Zona în care se vor concentra căutările are aproximativ 60.000 de km pătraţi şi s-a format în urma separării a două plăci geologice, acum 20-100 de milioane de ani.

Anchetatorii vor folosi pentru căutări un vehicul special de mare adâncime, care va fi ataşat de o barcă printr-un cablu lung de 10 km.

Formele de relief de pe fundul mării trebuie cunoscute dinainte, pentru ca acest aparat să nu se lovească şi să fie distrus.

Vehiculul va utiliza un sonar radar pentru a căuta epava pe fundul oceanului şi va putea detecta de asemenea prezenţa combustibilului din avion.

Zborul Malaysia Airlines 370 a dispărut deasupra Oceanului Indian pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord, în timpul unei curse de la Kuala Lumpur spre Beijing şi de atunci anchetatorii nu au găsit niciun indiciu privind soarta avionului.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase