Home » D:News » De ce nu se strică burgerii de la McDonald’s? Explicaţia ştiinţifică (VIDEO)

De ce nu se strică burgerii de la McDonald’s? Explicaţia ştiinţifică (VIDEO)

De ce nu se strică burgerii de la McDonald’s? Explicaţia ştiinţifică (VIDEO)
Publicat: 20.10.2014
În urmă cu câteva zile, pe Buzzfeed a fost publicat un clip care arată că burgerii de la McDonald's par neschimbaţi după 30 de zile, în timp ce burgerii produşi de alte fast-food-uri mucegăiesc, aşa cum este normal să se întâmple.

Kenji Lopez-Alt, chef la un restaurant şi blogger la Serious Eats, a realizat un experiment ca să afle de ce unele produse fast-food par să reziste veşnic.

Există mai multe teorii care explică perfecta conservare a burgerilor de la McDonald’s: prezenţa unor conservanţi, cantitatea mare de sare, deshidratarea produsului, lipsa aerului şi a sporilor de mucegai.

Ultima teorie cade din start, pentru că este imposibil ca un burger să fie preparat în lipsa aerului şi implicit a unor spori de mucegai, care sunt pretutindeni.

De asemenea, în reţeta folosită de McDonald’s nu sunt menţionat conservaţi speciali, care ar putea opri mucegăirea produsului.

Comparând aceşti burgeri cu unii produşi chiar de el, bucătarul a observat că nici aceştia nu se strică foarte mult după trei săptămâni. Burgerii preparaţi de el nu aveau sare, deci şi această explicaţie cade.

Secretul pare să fie deshidratarea burgerului. În prima săptămână a experimentului, burgerul şi-a pierdut un sfert din greutate, prin urmare s-a uscat. Fără umezeală, mucegaiul nu se poate dezvolta.

McDonald’s foloseşte burgeri subţiri, care se usucă foarte repede, înainte de a se strica. Dar, dacă un burger nu este lăsat la aer, ci ţinut într-o pungă de plastic, unde nu se poate usca, atunci va mucegăi într-o săptămână.

Astfel, diferenţa constă în grosimea sandvişului şi în cantitatea de apă pe care o conţin ingredientele.

Experimentul realizat de Kenji nu este menit să încurajeze consumul de produse McDonald’s, dar vrea să demonstreze că nu trebuie interpretate greşit aceste clipuri care apar pe INternet.

Adevăratul perticol din produsele fast-food îl reprezintă cantităţile mari de zahăr şi de sare, care depăşesc doza zilnică recomandată.

Sursa: IFL Science

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Un robot creat dintr-o singură bucată a ieșit „pe picioare” din imprimanta 3D
Un robot creat dintr-o singură bucată a ieșit „pe picioare” din imprimanta 3D
Donald Trump acuză China că a încălcat acordul tarifelor
Donald Trump acuză China că a încălcat acordul tarifelor
Big Ben, fascinantul orologiu care poate servi şi drept închisoare
Big Ben, fascinantul orologiu care poate servi şi drept închisoare
Un studiu dezvăluie cum s-a adaptat ciuma în ultimii 1.500 de ani
Un studiu dezvăluie cum s-a adaptat ciuma în ultimii 1.500 de ani
Căldură extremă și turism record în cel mai fierbinte oraș din Europa continentală
Căldură extremă și turism record în cel mai fierbinte oraș din Europa continentală
Raport: Câți dintre adolescenții din România consumă alcool și droguri?
Raport: Câți dintre adolescenții din România consumă alcool și droguri?
Țara care interzice fumatul pe plaje, în parcuri sau în apropierea școlilor începând cu 1 iulie
Țara care interzice fumatul pe plaje, în parcuri sau în apropierea școlilor începând cu 1 iulie
Genomurile mayașilor antici dezvăluie colapsul populației și al civilizației în urmă cu 1.200 de ani
Genomurile mayașilor antici dezvăluie colapsul populației și al civilizației în urmă cu 1.200 de ani
Descoperire surprinzătoare: Organismele vii emit lumină până când mor
Descoperire surprinzătoare: Organismele vii emit lumină până când mor
Un prădător bizar cu trei ochi exista în oceanele lumii acum jumătate de miliard de ani
Un prădător bizar cu trei ochi exista în oceanele lumii acum jumătate de miliard de ani
Un craniu vechi de 300.000 de ani nu se potrivește cu nicio specie umană
Un craniu vechi de 300.000 de ani nu se potrivește cu nicio specie umană
Ce să faci și ce să NU faci în caz de inundație. Ghid practic de supraviețuire și prevenire
Ce să faci și ce să NU faci în caz de inundație. Ghid practic de supraviețuire și prevenire
Cea mai devastatoare inundație din istorie. Unde a lovit, cum s-a format și ce lecții tragem din tragedie
Cea mai devastatoare inundație din istorie. Unde a lovit, cum s-a format și ce lecții tragem din tragedie
Știința confirmă: profesia influențează personalitatea și viceversa
Știința confirmă: profesia influențează personalitatea și viceversa
Un studiu confirmă că oamenii pot comunica doar din priviri
Un studiu confirmă că oamenii pot comunica doar din priviri
Test de cultură generală. Când a fost inventată matematica?
Test de cultură generală. Când a fost inventată matematica?
Descoperire în fuziunea nucleară: Cel mai mare stelarator din lume a generat primul heliu-3
Descoperire în fuziunea nucleară: Cel mai mare stelarator din lume a generat primul heliu-3
Inteligența Artificială ar putea consuma aproape jumătate din energia centrelor de date până la finalul anului
Inteligența Artificială ar putea consuma aproape jumătate din energia centrelor de date până la finalul anului