Home » D:News » Povestea emoţionantă a orbului şi a bărbatului fără mâini care au plantat 10.000 de copaci pentru a-şi feri satul de inundaţii. Muncesc de 10 ani împreună

Povestea emoţionantă a orbului şi a bărbatului fără mâini care au plantat 10.000 de copaci pentru a-şi feri satul de inundaţii. Muncesc de 10 ani împreună

Publicat: 19.03.2015
Doi chinezi şi-au petrecut ultimii 10 ani plantând copaci apropierea satului Yeli din nord-estul ţării. Au făcut acest lucru pentru a-şi proteja satul de inundaţii. Povestea lor este una cu totul deosebită.

Jia Haixia este orb. Când s-a născut vedea cu un singur ochi, dar şi-a pierdut complet vederea în anul 2000 în urma unui accident de muncă. Prietenul său Jia Wenqui are ambele braţe amputate încă de la vârsta de 3 ani, tot în urma unui accident.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

Cei doi chinezi au închiriat 3,2 hectare de la stat şi au început să planteze acolo copaci pentru a-şi proteja satul de inundaţii. De atunci au reuşit să planteze 10.000 de copaci.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

Bărbaţii se trezesc în fiecare dimineaţă la ora 7 şi se apucă de treabă. Pentru că nu au bani să cumpere puieţi, chinezii plantează butaşi.

FOTO: Bored Panda    FOTO: Bored Panda

După ce povestea lor a devenit viral în China, lui Haixia i s-a promis că va putea face o operaţie care îl va ajuta să vadă din nou.

Sursă: Bored Panda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase