Home » D:News » Pe strada Lipscani ar putea fi instituit Muzeul de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului

Pe strada Lipscani ar putea fi instituit Muzeul de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului

Pe strada Lipscani ar putea fi instituit Muzeul de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului
Publicat: 22.02.2019
Primăria Bucureştiului doreşte să dea în administrare către Institutul „Elie Wiesel” o clădire de pe Lipscani, unde se va realiza Muzeul de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare.
Proiectul are în vedere darea în administrare a unui imobil de pe strada Lipscani către Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, pentru instituirea Muzeului de istorie a Evreilor şi a Holocaustului din România, scrie Mediafax.
 
„Dacă în termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a Hotărârii, Muzeul de istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România nu este clasificat, înfiinţat şi acreditat conform Legii (..), imobilul din strada Lipscani revine în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, care se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi.
 
Conform proiectului, imobilul situat pe strada Lipscani 18-20, din sectorul 3 şi este clasificat ca monument istoric clasa A.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase