Home » Cultură » Cele mai importante filme ale anului arată mai multă diversitate decât oricând

Cele mai importante filme ale anului arată mai multă diversitate decât oricând

Cele mai importante filme ale anului arată mai multă diversitate decât oricând
Publicat: 08.02.2020
Cele mai importante filme ale anului au dovedit mai multă diversitate decât oricând, arată un studiu lansat marţi de Annenberg Inclusion Initiative, din partea University of Southern California.

O bună parte din peliculele importante lansate în 2019 au avut în rolurile principale femei sau reprezentanţi ai minorităţilor. Este cel mai mare număr înregistrat de când este monitorizată deschiderea spre diversitate arătată de industria cinematografică, notează Associated Press.

Din primele 100 de pelicule clasate în box office-ul nord-american, cercetătorii USC au descoperit că 31 de titluri au avut în rolurile principale reprezentanţi ai grupurilor reprezentate mai slab de obicei pe ecran. Numărul peliculelor interesate de surprinderea problemelor legate de diversitate a crescut cu 4, faţă de 2018, şi s-a triplat faţă de cifra înregistrată cu un deceniu în urmă.

Cifrele au arătat că 43 dintre aceste filme au avut personaje principale feminine.

În luna ianuarie, acelaşi institut arăta că 2019 a fost anul în cele mai de succes pelicule au fost regizate într-un număr mai mare decât oricând de femei. Cu toate acestea, progresul nu a fost reflectat şi la nivelul nominalizărilor pentru premiile de la Hollywood, potrivit Mediafax.

Pentru a 87-a oară nicio femeie nu este nominalizată pentru cel mai bun regizor la premiile Oscar. În acelaşi timp, cu toate că producţia koreeană ”Parasite” face istorie, singura persoană de culoare nominalizată este Cynthia Erivo, pentru “Harriet”.

Şi la premiile Academiei Britanice de Film şi Televiziune, acordate duminică, nominalizaţii au fost exclusiv albi.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase