Home » Natură » Animalele ar putea proteja Arctica de încălzirea globală

Animalele ar putea proteja Arctica de încălzirea globală

Animalele ar putea proteja Arctica de încălzirea globală
Publicat: 01.05.2020
Prezenţa acestora ar putea să protejeze integritatea permafrostului din Arctica.

Încălzirea globală afectează diferite regiuni de pe glob în mod disproporţionat, una dintre cele mai afectate fiind Arctica, aici temperaturile fac ca gheţarii şi permafrostul să se topească cu consecinţe semnificative asupra întregului glob.

O echipă de cercetători propune o idee pe care o putem considera inedită: aducerea în Arctica a unor turme de animale care pasc, vorbim aici despre reni sau bizoni, care ar ajuta la menţinerea temperaturilor sub punctul de îngheţ doar prin tasarea acestuia. O astfel de măsură ar putea să protejeze 80% din permafrostul din Arctica până în anul 2100, notează Futurism.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că zăpada care cade în zona arctică devine un strat de izolaţie între sol şi aerul rece. Odată cu agravarea problemelor climatice, această izolaţie riscă să devină din ce în ce mai subţire, ceea ce pune în pericol integritatea permafrostului, acesta riscând să se topească.

În acest punct trebuie să ne punem o întrebare destul de evidentă: „Are şanse de reuşită un astfel de efort?”. Cercetătorul Rick Thoman răspunde destul de simplu: „Cu excepţia cazului în care planul este de a acoperi milioane de kilometri pătraţi cu cai, bizoni şi reni, cum ar putea avea această idee un impact semnificativ?”.

Studiul a fost publicat în Scientific Reports.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase