Home » D:News » Un medic din prima linie a luptei împotriva coronavirusului, în SUA, s-a sinucis

Un medic din prima linie a luptei împotriva coronavirusului, în SUA, s-a sinucis

Un medic din prima linie a luptei împotriva coronavirusului, în SUA, s-a sinucis
Publicat: 29.04.2020
Un medic din SUA aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului s-a sinucis. Medicul însuşi s-a îmbolnăvit de coronavirus şi a revenit la locul de muncă după o săptămână şi jumătate de recuperare, scrie BBC.

Dr. Lorna Breen, care a fost director medical al departamentului de urgenţă de la New York-Presbyterian Allen Hospital din Manhattan, a murit duminică din cauza unor răni auto-provocate, a declarat poliţia.

Tatăl medicului, dr. Philip Breen, a declarat pentru „New York Times”: „A încercat să-şi facă treaba şi a ucis-o”.

Potrivit dr Breen, fiica sa nu a avut antecedente de boli mintale. Femeia a murit în Charlottesville, Virginia, unde locuia cu familia.

Lorna Breen însăşi s-a îmbolnăvit de coronavirus şi s-a întors la locul de muncă după aproximativ o săptămână şi jumătate de recuperare, a spus tatăl ei. Spitalul a trimis-o din nou acasă, înainte ca familia ei să „intervină” pentru a o aduce în Charlottesville, a mai declarat tatăl ei.

Când au vorbit ultima dată, doctoriţa părea detaşată. Potrivit „New York Times”, dr. Lorna Breen era o creştină devotată, foarte apropiată de familia ei.

New York-Presbyterian Allen Hospital a declarat: „Dr Breen este un erou”, iar într-un comunicat de presă care a confirmat decesul, Departamentul de Poliţie din Charlottesville a descris medicul ca fiind un „erou”.

La rândul său, şeful poliţiei, RaShall Brackney, a declarat că profesioniştii din domeniul sănătăţii nu sunt imuni la efectele mentale sau fizice ale pandemiei: „În fiecare zi, aceşti profesionişti operează în cele mai stresante circumstanţe, iar coronavirusul a introdus factori de stres suplimentari”.

Statul New York a înregistrat aproape o treime din cele aproape un milion de cazuri confirmate de Covid-19, potrivit Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase