Home » Cultură » Cum se va derula Concursul Internațional George Enescu. Unele secțiuni vor fi reprogramate pentru 2021

Cum se va derula Concursul Internațional George Enescu. Unele secțiuni vor fi reprogramate pentru 2021

Cum se va derula Concursul Internațional George Enescu. Unele secțiuni vor fi reprogramate pentru 2021
Sursa foto: Facebook Festival George Enescu
Publicat: 01.08.2020

Concursul Internațional George Enescu 2020 se va reorganiza, astfel încât gala de deschidere și primele două etape ale competiției se vor derula exclusiv online, anunță, luni, organizatorii. Unele secțiuni, care nu se pot desfășura online, sunt reprogramate pentru luna mai 2021.

Potrivit unui comunicat transmis luni, concursul internațional George Enescu 2020 se va reorganiza, astfel încât gala de deschidere și primele două etape ale competiției se vor derula exclusiv online, anunță, luni, organizatorii, din cauza agravării situației legate de COVID-19.

Conform programării, concursul începe în data de 29 august.

Astfel, nici candidații și nici membrii juriilor nu vor mai veni la București în această toamnă.

Semifinalele si finalele la secțiunile de vioară, violoncel și pian vor fi reprogramate

Sursa citată precizează că semifinalele si finalele la secțiunile de vioară, violoncel și pian vor fi reprogramate în luna mai 2021, la București, fiind imposibilă susținerea acestora online.

Cei care au cumpărat bilete și abonamente, atât la concertele programate inițial în sală, cât și la concertele organizate online în sistem pay-per-view, își vor primi integral banii înapoi, de la Eventim, scrie Mediafax.

Concursul George Enescu dorește să transmită un mesaj public de responsabilitate

„ARTEXIM, organizatorul Concursului George Enescu, a decis să recurgă la această nouă metodă de organizare a competiției pentru a da o șansă tinerilor artiști să își continue drumul profesional în acest an, cât mai aproape de felul în care și-au dorit, în ciuda agravării pandemiei. Concursul Enescu joacă un rol important în dezvoltarea carierelor laureaților săi, fiind adesea o platformă de lansare pentru ei, la nivel internațional. Cum foarte multe competiții de muzică clasică au fost anulate în acest an, Concursul George Enescu dorește să transmită un mesaj public de responsabilitate și de sprijin pentru artiști și pentru public. Mesajul nostru este că, în condiții de criză, avem cu toții responsabilitatea de a ne adapta, de a acționa pentru ca viața să continue, păstrând în același timp loc și pentru frumusețe și pentru planuri și pentru visuri, fie că este vorba de artiști, fie că este vorba de spectatori, fie că este vorba de oameni care nu ar veni la concerte, dar ar intra în contact cu spectatorii care ar veni la evenimentele Enescu din această toamnă, dacă s-ar organiza cu public”, transmit organizatorii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase