Home » Lumea digitală » Parteneriat Apple și Hyundai pentru fabricarea de mașini electrice

Parteneriat Apple și Hyundai pentru fabricarea de mașini electrice

Parteneriat Apple și Hyundai pentru fabricarea de mașini electrice
Publicat: 12.01.2021

Hyundai Motor și Apple Inc intenționează să semneze un acord de parteneriat pentru fabricarea de mașini electrice autonome până în martie și să înceapă producția din 2024 în Statele Unite, a informat ziarul local Korea IT News, citat de Reuters.

Raportul vine după declarația de vineri a Hyundai Motor conform căreia a inițiat negocieri cu Apple, după ce o altă publicație locală a declarat că companiile intenționează să lanseze o mașină electrică cu conducere automată în 2027, ceea ce a dus la o creștere a acțiunilor Hyundai cu aproape 20%.

Citând surse din industrie, cel mai recent raport spune că firmele intenționează să construiască mașinile la fabrica Kia Motors din Georgia sau să investească într-o nouă fabrică din Statele Unite, cu intenția de a produce 100.000 de vehicule în 2024. Kia Motors este o filială a Hyundai Motors.

Când se va lansa „versiunea beta” a mașinii Apple

Raportul a spus că Hyundai și Apple intenționează să lanseze o „versiune beta” a mașinii Apple anul viitor, potrivit Mediafax.

Atât Hyundai Motor, cât și Apple nu au avut niciun comentariu imediat.

Reuters a anunțat luna trecută că Apple face progrese cu tehnologia auto autonomă și își propune să producă un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de construcție a bateriilor din 2024.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase