Home » D:News » Japonia va cumpăra rachete Tomahawk din SUA. Ce ținte ar putea lovi?

Japonia va cumpăra rachete Tomahawk din SUA. Ce ținte ar putea lovi?

Japonia va cumpăra rachete Tomahawk din SUA. Ce ținte ar putea lovi?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.10.2022

Japonia se află în ultima etapă a negocierilor cu SUA pentru achiziționarea de rachete Tomahawk, potrivit Reuters.

Japonia se află în stadiul final al negocierilor pentru a cumpăra rachete de croazieră Tomahawk fabricate în SUA, a relatat vineri cotidianul Yomiuri, citând mai multe surse guvernamentale.

Rachetele Tomahawk pot lovi ținte de la o distanță de peste 1.000 km, punând în raza de acțiune părți din China și din Extremul Orient rusesc.

Cea mai mare dotare cu armament de la cel de-Al Doilea Război Mondial

Tokyo urmărește cea mai mare dotare cu armament de la cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a face față modernizării militare rapide a Beijingului și a creșterii activității militare în apele din apropiere.

Secretarul-șef al cabinetului Hirokazu Matsuno a declarat că a luat cunoștință de raportul presei, dar s-a abținut să comenteze. Guvernul cântărește capacitățile de apărare și contraatac, dar nu au fost luate decizii finale, a adăugat el.

China ar putea folosi forța împotriva Taiwanului

Îngrijorarea cu privire la activitatea militară chineză în zona din jurul Taiwanului și Japoniei s-a intensificat de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, deoarece japonezii cred că invazia oferă Chinei un precedent pentru utilizarea forței împotriva Taiwanului.

În cadrul celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist de săptămâna trecută, liderul chinez Xi Jinping a cerut accelerarea planurilor de construire a unei armate de clasă mondială. El a declarat că țara sa nu va renunța niciodată la dreptul de a folosi forța pentru a rezolva problema Taiwanului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase