Home » D:News » Un comediant chinez a atras furia autorităților după o glumă despre armată

Un comediant chinez a atras furia autorităților după o glumă despre armată

Un comediant chinez a atras furia autorităților după o glumă despre armată
Foto: Shutterstock
Publicat: 18.05.2023

Un comediant din China și-a anulat spectacolele și a prezentat scuze publice după ce a făcut o glumă despre armată. De asemenea, compania pentru care lucrează este anchetată de autorități.

Li Haoshi, un actor de stand-up comedy, a făcut o glumă care a stârnit furia autorităților. El a folosit un slogan al Armatei Populare de Eliberare în timp ce spunea o poveste despre doi câini vagabonzi, potrivit Jimu News. Fraza a fost rostită pentru prima dată în 2013 de liderul chinez Xi Jinping, care conduce și armata. De atunci, sloganul a fost folosit la diverse evenimente oficiale, potrivit Reuters.

Gluma lui Li a stârnit hohote de râs la emisiune, dar un membru al publicului a scris pe rețelele de socializare că referirea a fost nepotrivită. Ulterior, subiectul a fost dezbătut pe internet, iar Agenția de aplicare a legilor culturale din Beijing a lansat o investigație.

Un comediant chinez a atras furia autorităților

Actorul și-a exprimat „remușcările și regretele profunde” într-o postare pe rețelele de socializare, spunând că a folosit „o analogie extrem de nepotrivită”.

„Îmi voi asuma toată responsabilitatea și îmi voi anula toate spectacolele pentru a reflecta profund și a mă reeduca”, a declarat comediantul, care poartă numele de House și are 136.000 de fani pe platforma chineză de socializare Weibo.

Shanghai Xiaoguo Culture Media, compania care îl reprezintă pe Li, a descris gluma ca fiind „nepotrivită” și l-a suspendat pe actor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase