Home » D:News » Muniție din Primul Război Mondial, găsită cu detectorul de metale în Neamț

Muniție din Primul Război Mondial, găsită cu detectorul de metale în Neamț

Muniție din Primul Război Mondial, găsită cu detectorul de metale în Neamț
Sursa foto: ISU Neamț
Publicat: 06.06.2023

Un bărbat a găsit în comuna Bicazu Ardelean, județul Neamț, mai multe grenade și proiectile din Primul Război Mondial.

În urma unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru asanarea mai multor elemente de muniție descoperite de un bărbat de 40 de ani în comuna Bicazu Ardelean.

Acesta a găsit în zona pasului Balaj, cu ajutorul unui detector de metale, două proiectile explozive de calibru 75 mm, trei grenade de mână ofensive, o grenadă de mână defensivă și 120 cartușe de calibru 7,62 mm.

Muniția provine din Primul Război Mondial

Echipa pirotehnică a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați și a mai descoperit două proiectile explozive de calibru 75 mm, o grenadă de mână ofensivă, un focos pentru proiectile și 55 cartușe de calibru 7,62 mm.

Muniția, care provine din Primul Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase