Home » D:News » Ucrainenii vor să construiască fortificații la Kiev în valoare de 17 milioane de lire sterline

Ucrainenii vor să construiască fortificații la Kiev în valoare de 17 milioane de lire sterline

Ucrainenii vor să construiască fortificații la Kiev în valoare de 17 milioane de lire sterline
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.09.2023

Primarul Kievului, Vladimir Kliciko, a anunțat că a alocat suma de 800 de milioane de grivne (17,2 milioane de lire sterline) pentru a construi fortificații în capitală, potrivit Sky News.

Măsura a fost anunțată deși nu există informații despre un nou asalt asupra orașului.

Rușii au încercat să cucerească orașul Kiev în prima fază a invaziei din februarie 2022. Forțele rusești au fost respinse și de atunci au atacat orașul în mod regulat cu rachete și drone.

„Kievul este și va fi ținta prioritară numărul 1 pentru inamic”

Kievul este și va fi ținta prioritară numărul 1 pentru inamic”, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare din capitala Ucrainei.

Primarul Vladimir Kliciko a mai anunțat că va investi 300 de milioane de grivne (6,4 milioane de lire sterline) din bugetul orașului pentru nevoile urgente ale forțelor armate ucrainene.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase