Home » D:News » Nava de croazieră eșuată în Groenlanda, cu 200 de pasageri la bord, a fost readusă pe apă

Nava de croazieră eșuată în Groenlanda, cu 200 de pasageri la bord, a fost readusă pe apă

Nava de croazieră eșuată în Groenlanda, cu 200 de pasageri la bord, a fost readusă pe apă
Credit foto: AP/DANISH AIR FORCE/JOINT ARCTIC COMMAND
Publicat: 14.09.2023

Nava de croazieră cu peste 200 de persoane la bord care a eșuat în Groenlanda în urmă cu câteva zile a fost tractată și repusă pe apă de un remorcher.

Nava Ocean Explorer, cu 206 pasageri și membri ai echipajului, a eșuat în Alpefjord, într-un parc național la aproximativ 1.400 km nord-est de capitala Groenlandei, Nuuk.

Un purtător de cuvânt al forțelor armate din Danemarca a anunțat că nava a fost tractată de un remorcher, potrivit Reuters. Nava poate pluti și își va relua călătoria.

Militarii și operatorul navei de croazieră au mai spus că pasagerii și membrii echipajului nu au avut de suferit în timpul incidentului.

„Nu vedem niciun pericol imediat pentru viața umană”

„O navă de croazieră cu probleme în parcul național este, evident, o îngrijorare. Cel mai apropiat ajutor este departe, unitățile noastre sunt departe, iar vremea poate fi foarte nefavorabilă. Cu toate acestea, în această situație specifică, nu vedem niciun pericol imediat pentru viața umană sau pentru mediu, ceea ce este liniștitor”, a explicat comandantul operațiunilor JAC, Brian Jensen.

Autoritățile au luat legătura cu o altă navă de croazieră din zonă căreia i s-a solicitat să rămână în apropiere pentru a ajuta în cazul în care situația se schimbă.

Ocean Explorer a fost inaugurată în 2021 și poate găzdui până la 134 de pasageri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase