Home » D:News » Cel mai călduros început de octombrie înregistrat vreodată în Spania

Cel mai călduros început de octombrie înregistrat vreodată în Spania

Cel mai călduros început de octombrie înregistrat vreodată în Spania
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.10.2023

Începutul lunii octombrie în Spania a fost cel mai cald din toată istoria înregistrărilor meteorologice, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut luni de agenția meteorologică a Spaniei, AEMET. Aceasta a transmis că aproape 40% din totalul stațiilor meteo înregistrează temperaturi maxime de peste 32 de grade Celsius.

„În cea mai mare parte a Peninsulei Iberice, temperaturile de la 1 octombrie au fost cuprinse între șapte și 14 grade peste normal pentru această perioadă a anului”, a declarat purtătorul de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo.

Record de căldură pentru Spania continentală

Două orașe din sud-centrul Spaniei, Badajoz și Montoro, au înregistrat recordul de căldură pentru Spania continentală în luna octombrie cu 38 C, respectiv 38,2 C. Recordul anterior a fost de 37,5 C, înregistrat în stațiunea Marbella în octombrie 2014.

Stația meteo din Parcul Retiro din Madrid, care are o vechime de peste un secol, a egalat recordul de 30 C stabilit în 1930.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase