Home » Advertorial » Istoria mai puțin știută a faimoaselor jocuri de păcănele

Istoria mai puțin știută a faimoaselor jocuri de păcănele

Istoria mai puțin știută a faimoaselor jocuri de păcănele
Descoperă istoria mai puțin știută a faimoaselor jocuri de păcănele
Publicat: 05.10.2023

Nu există nicio îndoială că sloturile au devenit cele mai populare jocuri de cazino. Supremația lor a început o dată cu dezvoltarea cazinourilor online și toată lumea este obișnuită cu jocurile video moderne, cu grafică încântătoare, efecte audio demne de filmele de la Hollywood și mecanisme de câștig sofisticate. Puțini știu, însă, care este originea faimoaselor păcănele.

Primul aparat de sloturi propriu-zis a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar invenția a fost favorizată de o serie de alte descoperiri, începute chiar din perioada în care Egiptul era controlat de romani. Se spune că atunci a fost creat primul „automat” din lume.

În secolul I, matematicianul și inginerul roman Hero din Alexandria a gândit un mecanism care distribuia o anumită cantitate de apă sfințită, pentru ca această apă să ajungă pentru toți locuitorii orașului. Oamenii aruncau monede într-un slot, care împingea o bară ce revenea la locul ei, după ce cantitatea stabilită curgea în recipientul plătitorului.

Primele jocuri de noroc cu monede

Apoi, în anii 1600, în „pub-urile” din Anglia au fost introduse automate care urmau același principiu, dar pentru a distribui tutun. Acest mecanism acționat cu monede a evoluat în continuare în secolul al XIX-lea, ducând la apariția dispozitivelor de jocuri de noroc cu monede.

Atunci erau la modă aparatele care aveau doi cai de jucărie, ce parcurgeau o distanță aleatorie după introducerea unei monede. Câștigătorii erau recompensați în băuturi, trabucuri sau „vouchere” care puteau fi schimbate cu băuturi răcoritoare. Până la sfârșitul anilor 1800, totuși, au apărut mașini care plăteau jucătorii în bani.

Dispozitivele care au apărut mai târziu aveau un afișaj circular și un indicator care se învârtea, oprindu-se un număr, pe o culoare sau pe o imagine. Aceasta a fost faza precursoare a aparatului de păcănele, care ulterior a evoluat în jocurile video ce nu lipsesc din niciun casino România.

Liberty Bell, primul aparat de sloturi

În New York, compania Sittman and Pitt a creat o mașinărie rudimentară bazată pe jocul de poker, care folosea cinci tamburi cu un total de 50 de fețe de cărți. Jucătorii introduceau monede pentru a pune în mișcare tamburii, în speranța că, la oprirea lor, vor obține o mână câștigătoare. Jocul s-a dovedit foarte popular, dar a fost scos destul de rapid de pe piață, întrucât câștigurile clienților erau mai mari decât încasările „casei”.

Între 1887 și 1895 – cel mai probabil în 1894 – Charles Fey, un întreprinzător din San Francisco, a inventat slotul modern. Aparatul avea trei role și un singur rând, pe care se puteau opri cinci simboluri: diamant, inimă roșie, inimă neagră, potcoave și un Liberty Bell. De altfel, mașina a fost numită „Libert Bell”

Specialist în telecomunicații și mecanică, Fey crease un mecanism automat de plată cu un număr redus de combinații câștigătoare posibile. Aparatul de sloturi a fost plasat mai întâi în service-ul auto deținut de inventator, apoi replici ale sale s-au răspândit în San Francisco, până când au fost interzise de autorități din cauza faptului că populația fusese cuprinsă de „febra jocurilor de noroc”.

Primul slot complet electromecanic a fost lansat la începutul anilor 1960, iar primul slot video a putut fi jucat la sfârșitul anilor 1970. De atunci, aparatele de păcănele și-au făcut „drum” în online și s-au dezvoltat semnificativ, prezentând noi caracteristici și design-uri tot mai atractive.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase