Home » D:News » Care sunt românii care au deschis cele mai multe firme în acest an?

Care sunt românii care au deschis cele mai multe firme în acest an?

Care sunt românii care au deschis cele mai multe firme în acest an?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06.11.2023

Românii care au între 35 și 44 de ani au deschis cele mai multe firme în acest an, reiese dintr-o analiză. Spiritul antreprenorial al românilor ține mai ales de domeniul tehnologiei. Cluj-Napoca și-a revendicat titlul de lider regional.

30% dintre PFA-urile nou-înființate în perioada ianuarie-octombrie 2023 și 26,6% dintre firme sunt cu profil IT, conform unei analize StartCo.

Alte domenii ofertante pentru începerea unei afaceri sunt Comerțul online (20,58% dintre firmele nou-înființate și 9,16% dintre PFA-uri), Marketingul & Consultanța (11,32% dintre firmele nou-înființate și 12,79% dintre PFA-uri) și Învățământul alternativ (7,54% dintre PFA-urile nou-înființate).

Bucureștiul a dat cele mai multe dintre start-upuri

Bucureștiul a dat cele mai multe dintre start-up-urile deschise în 2023 prin platforma citată: 39,46%.

Cluj-Napoca și-a revendicat titlul de lider regional, cu un procent 10,75%, la mică diferență față de procentul cumulat pentru alte trei orașe importante: 12,3% dintre noile afaceri au sediile în Iași, Timișoara sau Brașov.

Apetitul românilor pentru a avea propria afacere e cel mai ridicat în intervalul 35 – 44 de ani (27,5%), urmat de segmentul 45-54 (24%).

Există, de asemenea, un număr considerabil de antreprenori care au între 25-34 de ani (20%), în timp ce tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au deschis 11% dintre firmele înființate prin platformă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase