Home » D:News » O întâlnire importantă a avut loc între miniștrii de Externe din China, Japonia și Coreea de Sud

O întâlnire importantă a avut loc între miniștrii de Externe din China, Japonia și Coreea de Sud

O întâlnire importantă a avut loc între miniștrii de Externe din China, Japonia și Coreea de Sud
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.11.2023

Miniștrii de Externe din China, Japonia și Coreea de Sud s-au întâlnit în orașul coreean Busan într-o încercare de a strânge relațiile dintre cele trei țări. Diplomații au vorbit despre crizele mondiale actuale și au încercat să pregătească o întâlnire la nivel înalt, potrivit Reuters.

Miniștrii de externe ai Chinei, Japoniei și Coreei de Sud s-au întâlnit în orașul-port Busan, încercând să reia cooperarea dintre vecinii asiatici și să deschidă calea pentru un summit al celor trei lideri ai țărilor lor.

Întâlnirea a avut loc în condițiile în care China încearcă să-și extindă influența în Asia și Pacific în timp ce Coreea de Sud și Japonia s-au apropiat tot mai mult de SUA.

Diplomații au vorbit despre Coreea de Nord

Diplomații au vorbit despre Coreea de Nord, despre probleme economice și tehnologice, dar și despre un summit la care ar trebui să participe liderii din Coreea de Sud, Japonia și China.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase