Home » D:News » Spania și Irlanda vor să știe dacă Israelul respectă drepturile omului

Spania și Irlanda vor să știe dacă Israelul respectă drepturile omului

Spania și Irlanda vor să știe dacă Israelul respectă drepturile omului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 15.02.2024

Spania și Irlanda solicită o investigație a UE pentru a se stabili dacă Israelul respectă drepturile omului în Gaza, potrivit CNN.

Irlanda și Spania au cerut o anchetă UE pentru a se stabili dacă Israelul „își îndeplinește sau nu obligațiile de a respecta drepturile omului în Gaza”, a anunțat prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez pe rețelele de socializare.

Pedro Sanchez și prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, au scris o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Liderii UE sunt „profund îngrijorați de deteriorarea situației din Israel și Gaza”

Liderii i-au spus șefei UE că sunt „profund îngrijorați de deteriorarea situației din Israel și Gaza”, mai ales de impactul pe care îl are conflictul asupra „palestinenilor nevinovați, în special copiilor și femeilor”.

Remarcând măsurile provizorii impuse de Curtea Internațională de Justiție la sfârșitul lunii ianuarie, unde s-a ordonat ca Israelul să ia „toate măsurile” pentru a preveni genocidul în Gaza, liderii au cerut o încetare imediată a focului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase