Home » D:News » Vata de zahăr, interzisă în India din cauza unei substanțe cancerigene

Vata de zahăr, interzisă în India din cauza unei substanțe cancerigene

Vata de zahăr, interzisă în India din cauza unei substanțe cancerigene
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.02.2024

Vata de zahăr a fost interzisă în mai multe regiuni ale Indiei. Produsul de culoare roz, care este foarte popular printre copii, conține o substanță cancerigenă. Testele de laborator au arătat prezența substanței.

Zilele trecute, statul Tamil Nadu din sudul Indiei a pus în aplicare interdicția după ce testele de laborator au confirmat prezența substanței Rhodamine-B în probele luate din vata de zahăr.

La începutul lunii februariei, produsul a fost interzis și în Puducherry. În paralel, alte state indiene au început să testeze mostre din produsul dulce, potrivit BBC.

Substanța este interzisă deja în Europa

Substanța Rhodamine-B conferă o nuanță roz produsului consumat de copiii indieni. Substanța mai este folosită pentru vopsirea textilelor, cosmeticelor și a cernelurilor.

Utilizarea sa drept colorant alimentar este interzisă deja în Europa și în statul american California.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase