Home » D:News » Tesla a tăiat prețurile la mașinile sale după ce livrările globale s-au prăbușit

Tesla a tăiat prețurile la mașinile sale după ce livrările globale s-au prăbușit

Tesla a tăiat prețurile la mașinile sale după ce livrările globale s-au prăbușit
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.04.2024

Tesla a tăiat prețurile pe o serie de piețe importante – inclusiv în China și Germania – după reduceri de prețuri în Statele Unite.

Compania se confruntă cu scăderea vânzărilor și cu intensificarea războiului prețurilor pentru vehiculele electrice (EV), în special împotriva EV-urilor chinezești mai ieftine.

Seria de reduceri de prețuri vine după ce producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk a anunțat că livrările sale globale de vehicule în primul trimestru au scăzut pentru prima dată în aproape patru ani.

Tesla a redus prețul de pornire pentru Model 3

Tesla a redus prețul de pornire al modelului modernizat Model 3 în China cu 14.000 de yuani (1.930 de dolari), până la 231.900 de yuani (32.000 de dolari), relatează Reuters.

În Germania, compania a redus prețul Model 3 cu tracțiune spate la 40.990 de euro (43.670,75 dolari), de la 42.990 de euro, nivel la care se afla din februarie.

De asemenea, au fost reduceri de preț în multe alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat un purtător de cuvânt al Tesla.

Tesla va concedia peste 10% din forța sa de muncă

Producătorul auto a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari. Tesla a redus și prețul software-ului său de asistent pentru șofer Full Self-Driving la 8.000 de dolari, de la 12.000 de dolari în Statele Unite.

Compania a întârziat să își reîmprospăteze modelele învechite, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor au diminuat apetitul consumatorilor pentru produse de valoare, în timp ce rivalii din China, cea mai mare piață auto din lume, lansează modele mai ieftine.

Musk a declarat că Tesla va concedia peste 10% din forța sa de muncă la nivel global, în timp ce producătorul auto se pregătește pentru prima sa scădere anuală a livrărilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase