Home » D:News » Craniile egiptene “rasar” in gradinile englezesti

Craniile egiptene “rasar” in gradinile englezesti

Craniile egiptene “rasar” in gradinile englezesti
Publicat: 03.10.2008
Doua cranii egiptene vechi de 2 000 de ani, descoperite intr-o gradina din Anglia, au fost returnate in tara de origine. Misterul aparitiei lor din nisipurile fierbinti ale Egiptului, in nordul ploios al Angliei a fost rezolvat, anunta investigatorii.

Primul craniu a fost descoperit de Matthew McClelland, in timp ce gradinarea in fata casei sale. Acesta a anuntat autoritatile, care au descoperit in urma sapaturilor si cel de-al doilea craniu. Expertii de la Universitatea Oxford care au analizat artefactele au anuntat ca acestea au nu mai putin de 2 000 de ani vechime.
Intrigati de prezenta unor cranii egiptene intr-o gradina englezeasca, investigatorii au demarat o ancheta, dezvaluind faptul ca fostul proprietar al casei era cel care ingropase craniile in gradina. Motivarea acestuia a fost una cat se poate de simpla: sotia sa nu le putea suporta in preajma. Carl Bracey a cumparat craniile din Egipt, in timpul unei excursii in familie, pe vremea cand era doar un adolescent.
Artefactele au fost returnate in Egipt, unde vor fi supuse unor lucrari de restaurare, urmand sa fie in cadrul unui muzeu.

Sursa: FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase