Home » D:News » Narcisistii tind sa devina lideri

Narcisistii tind sa devina lideri

Narcisistii tind sa devina lideri
Publicat: 09.10.2008
Desi sunt blamate inca din Antichitate, tendintele narcisiste ale unei persoane se pot dovedi cea mai puternica arma atunci cand este vorba de impunerea intr-un anumit grup. Tocmai increderea exagerata in propriile puteri si tendinta catre propria perfectiune sunt trasaturile care definesc un lider autentic, anunta LiveScience.

„Trebuie sa facem o diferenta clara intre narcisisti si persoanele increzatoare in propriile puteri. Daca primii isi exagereaza calitatile si talentele diminuandu-le pe ale altora, persoanele increzatoare in propriile forte prezinta un deosebit respect fata de propria persoana si au un farmec aparte. Atunci, de ce narcisistii ar fi lideri mai buni? Tocmai pentru faptul ca nu le pasa de altii. Nu ar trebui sa ne surprinda astfel de lucruri. Narcisistilor le place puterea si sunt, in general, extrovertiti. Singura problema este ca in preajma lor nu se pot dezvolta alti lideri puternici”, declara Amy Brunell, psiholog in cadrul Universitatii din Ohio.

Concluziile psihologului american au fost prezentate in publicatia de specialitate
Personality and Social Psychology Bulletin, si vin in urma a trei studii ample efectuate pe 432 de studenti. Cu toate acestea, o alta dimensiune a narcisismului – nevoia de atentie – nu este corelata cu rolul de lider al unui grup, a tinut sa concluzioneze Amy Brunell.

Sursa:LiveScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase