Home » D:News » Ce se vede cand zbori cu 800 km la ora?

Ce se vede cand zbori cu 800 km la ora?

Ce se vede cand zbori cu 800 km la ora?
Publicat: 18.02.2009
O situatie limita care putea foate usor sa se transforme intr-un accident dezastruos s-a petrecut pe cerul Marii Britanii, atunci cand pilotul unui avion de vanatoare RAF Tornado, a evitat la limita ciocnirea cu un bombardier de tip Tucano. Distanta intre cele doua avioane a fost de doar 10 metri in momentul in care si-au intersectat zborurile.

Initial, avionul Tornado care apartinea bazei militare Marham din Norfolk, efectua un zbor la altitudinea de 150 metri deasupra Vaii York. Intr-o fractiune de secunda, fara a fi semnalizat ulterior de aparatele de bord, un avion bombardier Tucano a trecut in viteza la doar 10 metri deasupra avionului de vanatoare Tornado, producand o sperietura de proportii echipajului acestuia.

Incidentul a fost filmat de camerele de luat vederi atasate avionului Tornado. Royal Air Force a demarat imediat o ancheta, rezultatele acesteia urmand a fi date publicitatii in cel mai scut timp. “Incidentul in sine a fost la un pas de a se transforma intr-o tragedie. Diferenta a facut-o o simpla fractiune de secunda”, a declarat sub anonimat un oficial din cadrul RAF.

Sursa : The Sun

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase