Ceramica purtand urme ale acestei bauturi stravechi a fost scoasa la lumina in satul Jihau, din centrul Chinei, inca din anii 1980. A durat peste un deceniu insa ca arheologul Patrick McGovern sa identifice ingredientele berii de acum 9000 de ani: orez, miere, struguri, paducel si flori de crizanteme. Berea chineazeaza a daramat si un mit istoric, acela ca vinul a fost prima bautura alcoolica inventata de om, mai precis in Mesopotamia de acum circa 8000 de ani.
:format(webp):quality(80)/https://www.descopera.ro/wp-content/themes/descopera-twenty/assets/images/placeholder.png)
Nu este prima data cand compania Dogfish isi indreapta atentia catre arheologie atunci cand scoate pe piata un nou sortiment de bere. In urma cu cinci ani, acelasi Patrick McGovern a identificat ingredientele unei bauturi de acum 2.700 de ani, a carei reteta a fost descoperita pe un mormant din Turcia. Produsul a fost numit „Atingerea lui Midas” si se presupune ca era consumata de celebrul monarh antic.
Sursa: Weird Asia News
CITESTE SI: