Home » D:News » Ciocolata care nu se topeste

Ciocolata care nu se topeste

Ciocolata care nu se topeste
Publicat: 16.07.2009
Chiar si faimoasa ciocolata elvetiana poate fi imbunatatita, daca nu din punctul de vedere al gustului, dintr-unul practic: tableta de ciocolata care rezista la temperaturi inalte a fost pusa la punct de o companie din Zurich si va fi lansata pe piata in doi ani.

Perfecta pentru a cuceri marile piete din regiunile calde ale Terrei, precum India si China, nu se va topi decat la temperaturi de peste 55 grade Celsius si va contine cu 90 % mai putine calorii decat toate celelalte aflate in comert. Acestea sunt “proprietatile” unei noi retete “revolutionare” de ciocolata, pusa la punct de specialistii companiei elvetiene Barry Callebaut dintr-o cacao speciala.  Numele noului produs, inca in curs de perfectionare in laboratoarele companiei din Zurich, va fi «Vulcano».
Si totusi, acesta nu este nici pe departe primul experiment de a crea si scoate pe piata o astfel de ciocolata “indestructibila”: inca din anii ’70 ai secolului XX, diferite companii producatoare de cacao si ciocolata au incercat sa breveteze produse similare. Prima tableta “stabila termic” a fost dezvoltata de Hershey pentru soldatii americani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, dar ceea ce a franat succesul comercial al unor astfel de produse a fost gustul, care pana acum nu a reusit sa-i satisfaca pe deplin pe experti si consumatori. De altfel, Hans Vriens, seful de proiect de la Barry Callebaut admite ca nici ciocolata realizata de aceasta data “nu va fi la fel de cremoasa precum ciocolata cu lapte, dar in compensatie va fi gustoasa si crocanta” (se va topi in gura ca celelalte, dar nu din cauza caldurii, ci a reactiei cu saliva).
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase