Home » D:News » Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?

Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?

Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?
Publicat: 24.06.2011
Un nou studiu a constatat că, în loc de a sacrifica animale, carnea poate fi obţinută direct în laborator, fapt ce ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră, fără a afecta gustul cu care ne-am obişnuit.

Creşterea animalelor doar pentru consum a devenit o problemă ce
are efecte îngrijorătoare asupra mediului. Cercetătorii de la
Oxford şi de la Universitatea din Amsterdam vin cu o soluţie pentru
omnivorii care vor să protejeze mediul: carnea crescută în
laborator.

Carnea sintetizată în laborator, precum cea cultivată
utilizând bacteria Cyanobacteria hydrolysate, ar reduce
drastic emisiile de gaz cu efect de seră şi ar contribui la
asigurarea unei cantităţi de proteine pentru populaţiile
consumatoare de carne.

Fermele industriale şi alte modalităţi convenţionale de creştere
a animalelor pentru hrană sunt responsabile pentru
aproximativ 18% din emisiile de gaze cu efect de seră din întreaga
lume
. Vacile, oile şi porcii necesită energie şi terenuri
pentru a fi crescute, iar acestea poluează aerul, apa şi solul cu
bălegarul, gazul metan eliberat în atmosferă prin eructaţii şi prin
flatulenţă.

Hanna Tuomisto şi colegii săi de la Oxford susţine că trecerea
la carnea sintetică ar reduce cu 96% producţia de gaze cu efect de
seră. Creşterea cărnii în laborator ar duce la reducere cu
45% a energiei folosite pentru obţinerea unui kilogram de carne şi
ar necesita doar 1% din suprafaţa agricolă şi 4% din cantitatea de
apă folosite astăzi
.

Singura excepţie o face carnea de găină, momentan fiind mai
eficient din punct de vedere energetic să se crească un pui în
fermă, decât să fie sintetizată carnea în laborator.

Până la comercializarea cărnii create in vitro va mai
dura în jur de cinci ani, prezice Tuomisto. Dar ca rezultate se va
obţine mai degrabă o carne tocată. Pentru a testa o friptură
crescută în laborator, Tuomisto susţine că va mai dura încă zece
ani.

„Carnea sintetică este formată din ţesut muscular similar cu
carnea produsă în mod convenţional, numai tehnica de producţie
diferă”, relatează Fast Company.

Comparând-o cu
carnea creată de japonezi din deşeuri umane
, această carne
sintetică ce a fost concepută în laborator pare mai atrăgătoare.
Alegerea consumului de carne sintetică va aduce beneficii ecologice
şi va fi preferată datorită costurilor reduse.

Sursa:
The Week

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se ...
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 billion, designed to become the largest entertainment, retail, and technology destination on the continent, one that will transform the country into a new global epicenter of entertainment
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 ...
Economia suferă din cauza că oamenii nu cumpără mai des telefoane noi, susțin unii experți
Economia suferă din cauza că oamenii nu cumpără mai des telefoane noi, susțin unii experți
ADN-ul de lup se ascunde în majoritatea câinilor, au descoperit oamenii de știință
ADN-ul de lup se ascunde în majoritatea câinilor, au descoperit oamenii de știință
Prima „hartă biblică” încă influențează modul în care percepem granițele
Prima „hartă biblică” încă influențează modul în care percepem granițele
Eleanor de Aquitania, femeia care a condus Europa din umbra
Eleanor de Aquitania, femeia care a condus Europa din umbra
„Podcast cu Prioritate” #87 by ProMotor: samsari auto, mașini cu probleme și concluziile lui Dan Babu după sute de verificări
„Podcast cu Prioritate” #87 by ProMotor: samsari auto, mașini cu probleme și concluziile lui Dan Babu după sute de ...
Robert de Boron, autorul uitat care a reinventat legenda Sfântului Graal
Robert de Boron, autorul uitat care a reinventat legenda Sfântului Graal