Home » Advertorial » 5 cărți care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă

5 cărți care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă

5 cărți care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă
Publicat: 29.04.2021

Mulți dintre iubitorii de cărți sunt familiarizați cu tentația de a cumpăra o carte nouă, în ciuda rafturilor pline de cărți necitite de acasă. Fie că este vorba despre cărți vechi sau titluri noi apărute, un bibliofil mereu va găsi suficiente motive să iasă din librărie cu cel puțin o carte în mână. Mai mult, se pare că vânzările de cărți au crescut cu 30% în comparație cu anul 2019.

Cu atât de multe opțiuni existente, care sunt, totuși, cărțile care ar trebui să fie citite cel puțin o dată în viață? Găsește răspunsul la această întrebare în rândurile de mai jos:

Cărțile ieftine sau vechi din anticariat pot fi adevărate comori

O carte veche, pusă undeva în mansarda casei tale, ar putea să nu fie valoroasă pentru tine, dar să însemne mult pentru altcineva. Spre exemplu, prima ediție din „Despre originea speciilor” a lui Charles Darwin a fost scoasă la licitație pentru 150.000 de dolari în 2011. Așadar, dacă ai cărți vechi pe rafturile bibliotecii, există posibilitatea să ai o mică comoară în casă.

5 cărți ieftine care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă

  1. În căutarea timpului pierdut – Marcel Proust

Cartea este o descriere a principalelor emoții care ne-au clădit și care ne definesc. Este o interogație care pornește de la gândul „Ce am fi fost în momentul de faţă dacă am fi primit mai multă iubire şi afecţiune?”

  1. Un veac de singurătate – Gabriel Garcia Marquez

La baza romanului stă intenția autorului său, Gabriel Garcia Marquez, de a arăta că istoria se mișcă nu numai în cicluri, ci și în cercuri. Din acest motiv, cartea nu are un singur personaj principal supus atenției, iar romanul nu urmează o cronologie regulată.

În încercarea sa de a arăta cum se mișcă istoria în cercuri, Marquez dă fiecărui membru al familiei Buendia unul dintre următoarele nume: pentru bărbați Jose Arcadio sau Aureliano, iar pentru femei Ursula, Amaranta sau Remedios.

  1. Marele Gatsby – F.Scott Fitzgerald

Este un roman clasic din „Epoca Jazz-ului”, iar personajul său principal este un tânăr afacerist idealist, „Marele Gatsby” care este cunoscut pentru petrecerile sale maiestuoase. Povestea tânărului este văzută prin ochii vecinului său, Nick.

Întreaga poveste este centrată asupra visului american: un om sărac care reușește să își îndeplinească visele. Și, așa cum spun și basmele, să aibă o viață fericită până la adânci bătrâneți.

  1. Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee

Printre cărțile ieftine care n-ar trebui să lipsească din bibliotecă se numără și romanul „Să ucizi o pasăre cântătoare”. Romanul este unul brutal, dar onest în același timp. Este construit în jurul unor subiecte de interes cum ar fi rasismul sau conflictele sociale.

Pe scurt, cartea relevă cazul lui Atticus care îl apără pe Tom Robinson, un bărbat negru acuzat că a violat o femeie albă. Scout, o fetiță inocentă, este martoră a evenimentelor întâmplate iar tatăl său, Atticus, a fost desemnat ca avocat al apărării. Atticus acceptă cazul, chiar dacă toată lumea știe că are puține șanse să câștige.

  1. Pe drum – Jack Kerouac

Romanul este o descriere a Americii anilor ’50, a „Generației Beat”. Adică, a tinerilor obsedați de exprimarea libertății individuale, aflați în căutarea adevărurilor supreme, indiferent de mijloacele folosite, de la călătorii la droguri.

Personajele principale sunt Sal Paradise, un tânăr scriitor din New York și Dean Moriarty, un rebel seducător. Cei doi își urmăresc noțiunile idealiste din America și caută mereu altceva decât locul în care se află. Când sunt pe drum, vor să se întoarcă acasă, iar când sunt acasă, vor să plece.

Dacă vrei să achiziționezi cărți ieftine pentru biblioteca ta, Printrecarti.ro este locul din care le poti cumpăra. Printre Cărți este un anticariat online cu o colecție impresionantă de cărți în stoc. Rafturile sale virtuale cuprind cărți ieftine din toate domeniile, iar fiecare carte este atent inspectată înainte de fi pusă în vânzare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase