Home » Advertorial » Băuturile potrivite, secretul unei mese de Paște reușite

Băuturile potrivite, secretul unei mese de Paște reușite

Publicat: 29.04.2021
Băuturile potrivite, secretul unei mese de Paște reușite

Alegerea meniului pentru masa de Paște este o provocare pentru orice gospodină care se respectă. Ouăle roșii, drobul, stufatul și alte preparate tradiționale nu lipsesc de pe mesele românilor în această perioadă, iar vedeta momentului este, fără îndoială, carnea de miel. Secretul unei mese de Paște reușite nu stă, însă, doar în mâncărurile pregătite, ci și în felul în care alegi ce băuturi alcoolice pui pe masă.

Tăria nu trebuie să lipsească de la aperitiv

Orice masă de Paște „ca la carte” începe cu un aperitiv ce include ouă vopsite, drobul de miel sau de pui, diferite brânzeturi alături de roșii, castraveți sau ridichi. Pentru pofta de mâncare, dar și pentru a stimula digestia invitaților, oferiți-le înainte de masă sau chiar în timpul servirii aperitivelor o pălincă tradițională, o vodcă sau un whisky, de exemplu, băuturi care se potrivesc de minune în context.

Cum alegi vinul pentru friptură în funcție de tipul de carne

Friptura de miel nu ar avea aceeași savoare fără un vin bun alături. Combinația ideală este cu un vin roșu sec, taninos, puțin acid, care va pune în valoare gustul deosebit și frăgezimea cărnii și care va stimula, totodată, digestia. Ideale sunt soiuri precum Feteasca neagră sau Cabernet Sauvignon, dar nici un vin rose nu este o alegere greșită pentru friptura de miel, mai ales că nu toată lumea se înțelege bine cu cel roșu.

Cei care includ friptura de curcan în meniul pentru Sărbătorile Pascale este bine să știe că aceasta se servește alături de vinuri roșii seci.

Carnea de pui, în schimb, se „asorteaza” în general cu vinurile albe, așa că gustul fripturii de pasăre pe care o pregătești pentru masa de Paște va fi potențat de un Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Riesling, băuturi pe care le găsești la prețuri corecte în magazine online de băuturi alcoolice.

Dacă la masă aveți invitați care nu sunt fani vin, îi puteți servi cu o tequila rafinată, pe care o vor aprecia și mai mult dacă friptura de miel a fost preparată cu rozmarin sau cu mentă.

Comandă online băuturile pentru masa de Paște

Pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de inspirație atunci când sunt gazde sau chiar când doresc să facă un cadou deosebit, specialiștii magazinului online au pregătit descrieri amănunțite pentru fiecare sortiment de băuturi alcoolice în parte, dar și reduceri considerabile de preț pentru perioada Paștelui.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase