Home » Advertorial » 4 trucuri prin care poți învață mai ușor limba engleză

4 trucuri prin care poți învață mai ușor limba engleză

4 trucuri prin care poți învață mai ușor limba engleză
Credit foto: Pexels
Publicat: 20.05.2021

Cunoașterea limbii engleze este esențială în zilele noastre și te ajută în toate planurile vieții profesionale sau personale. Evident, este important să o știi cât mai bine și pentru a-ți atinge cât mai curând obiectivele este necesar să o înveți repede. Cursurile sunt, fără îndoială, cea mai rapidă metodă de învățare, însă există câteva secrete care te vor sprijini în acest sens, iar noi ți le vom împărtăși pe cele pe care le considerăm mai facile.

Iată ce te ajută să înveți mai bine limba engleză:

Exersează cu prietenii care știu mai bine decât tine engleza

Cu toții avem cel puțin un prieten sau un membru al familiei care știe bine engleza. Profită de acest lucru și învață cât mai multe de la el provocându-l pur și simplu la conversații în limba engleză sau rugându-l să-ți explice noțiuni care îți sunt încă neclare după cursurile pe care le urmezi sau pe care le descoperi în procesul de studiu. Cu un apropiat poți să faci și exerciții de pronunție fără să îți fie teamă că te vei umple de ridicol în fața unor străini. Cu un prieten poți să repeți ceea ce înveți la școală sau la cursurile pe care le iei în particular, iar asta te ajută să asimilezi mai repede noile informații.

Învață propoziții întregi

Dacă te-ai decis să studiezi pe cont propriu, este mai eficient să înveți fraze complete. Dacă pui cuvintele necunoscute într-un context, este mult mai ușor să îți amintești de ele atunci când va fi nevoie să le folosești – creierul tău le va asocia cu o frază anume. În plus, metoda te va ajuta să asimilezi fără să-ți dai seama și noțiuni de gramatică. Acest exercițiu te va ajuta mult să-ți îmbunătățești vocabularul și abilitățile de conversație.

Învață versurile melodiilor preferate

Cu siguranță ai cel puțin o melodie preferată în limba engleză și probabil o fredonezi prin casă toată ziua, însă înțelegi parțial sensul textului. Caută versurile pe internet și tot acolo vei descoperi și traducerea în limba română. Este o metodă excelentă de a învăța cuvinte și expresii noi pe care le vei reține și mai ușor, pentru că le vei asocia cu melodiile preferate.

Urmărește filme fără subtitrare

Este o metodă excelentă de a învăța cuvinte și expresii noi, dar este un exercițiu excelent și pentru pronunție. Subtitrarea îți distrage atenția și faci asocierea mai greu între ceea ce scrie pe ecran și ceea ce auzi. Vor fi și cuvinte necunoscute atunci când urmărești un film fără subtitrare, dar le vei deduce sensul din context. Te va ajuta și mai mult dacă setezi subtitrarea în limba engleză. Cuvântul neștiut îți va rămâne imprimat în creier, vei afla cum se scrie și vei putea să-l cauți în dicționar.

Sperăm că aceste sfaturi îți sunt utile și te vor ajuta să-ți atingi scopul. Mai sunt, însă, și alte trucuri de învățare rapidă a limbii engleze pe care le poți afla de aici.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase