Home » Advertorial » 5 trucuri prin care poți crește durata de viață a bateriei de la smartphone

5 trucuri prin care poți crește durata de viață a bateriei de la smartphone

5 trucuri prin care poți crește durata de viață a bateriei de la smartphone
Credit foto: Unsplash
Publicat: 04.06.2021

Smartphone-urile sunt la îndemâna oricui și sunt distractive. Astăzi nu folosim telefoanele mobile doar pentru a efectua apeluri, ci și pentru a ne distra sau a face timpul să treacă mai ușor: vizionăm filme, ne jucăm, citim ultimele știri sau facem fotografii și le postăm pe conturile de social media. Însă, pe lângă toate aceste aspecte minunate, smartphone-urile, fiind dispozitive mobile, au un mic dezavantaj: funcționează cu o ajutorul unei baterii, care își poate pierde din capacitate, descărcându-se mai repede, cu cât telefonul este folosit mai mult.

Conform specialiștilor, o baterie de cel putin 4000 mAh te poate scuti de un astfel de eveniment, în care telefonul este descărcat, ai nevoie să dai un apel urgent și nu există nicio sursă o sursă de electricitate în apropiere. Citește în continuare și descoperă câteva strategii care te vor ajuta să economisești bateria telefonului tău.

Evită temperaturile extreme

E important să eviți expunerea telefonului la căldură și frig. Dacă telefonul devine foarte fierbinte sau rece, bateria se va descărca mult mai rapid. De exemplu, vara, nu lăsa telefonul în mașină pentru mult timp, dacă ai oprit la o benzinărie să faci o pauză. De asemenea, iarna, când mergi la ski, ține telefonul într-un buzunar cât mai aproape de corp, pentru a-i asigura o temperatură optimă și a-l feri de îngheț.

Redu luminozitatea ecranului

Ecranul telefonului este componenta care folosește cel mai mult bateria. Reducerea luminozității va economisi energie și îți va asigura o autonomie mai mare. Atât telefoanele cu Android, cât și cele cu iOS permit reducerea automată a luminozității ecranului, în funcție de condițiile exterioare, însă acest lucru folosește un senzor care consumă energie. De aceea îți recomandăm să reduci și să crești manual nivelul de luminozitate, în funcție de cum ai nevoie.

Oprește vibrațiile telefonului

Funcția de vibrare a telefonului este consumatoare de energie. O poți folosi atunci când ai telefonul pe silențios și vrei să știi când primești o notificare sau un apel. Însă un telefon poate avea vibrația activată și la folosirea tastaturii sau la atingerea butoanelor de navigare, de exemplu. De aceea e important să dezactivezi vibrația telefonului sau să o folosești doar acolo unde ai nevoie.

Folosește o temă întunecată, dacă ai ecran OLED

Dacă ai un telefon mobil cu ecran OLED (Organic Light-Emitting Diode), poți activa funcția „mod întunecat”, care va transforma meniul clasic într-unul cu fundal negru. În acest fel, informațiile de pe ecran sunt mult mai ușor de citit, iar telefonul va consuma mult mai puțină baterie. Un studiu publicat pe site-ul mobileenerlytics.com arată faptul că folosirea unei teme întunecate pe un smartphone a generat un consum de energie cu 1,8% mai mic la redarea unui video fullscreen de pe Youtube și cu 23,5% la folosirea aplicației Google News.

Fii la zi cu update-urile

Un ultim sfat este să fii la zi cu toate update-urile de soft și aplicații. Pe lângă creșterea nivelului de securitate, update-urile pot include tehnologii care economisesc energia sau rezolvă anumite bug-uri ce consumă bateria.

Ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de o autonomie mai mare a bateriei telefonului tău. Totuși, ca să fii pregătit pentru momentele de „low battery” îți recomandăm să ai tot timpul la tine o baterie externă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase