Home » Advertorial » Trucuri pentru Curăţenia Tapiţeriei Auto

Trucuri pentru Curăţenia Tapiţeriei Auto

Trucuri pentru Curăţenia Tapiţeriei Auto
Publicat: 29.07.2021

Probabil cei mai multi dintre dumneavoastra atunci cand se gandesc la curatarea automobilului personal aleg sa contracteze servicii de curatenie profesionala, si interogheaza vestitul motor de cautare Google cu fraze asemanatoare: “firma curatenie Bucuresti” sau “spalatorie auto Bucuresti”.

Preturile practicate de aceste servicii profesionale sunt modice si timpul economisit de dumneavoastra este unul considerabil, astfel incat majoritatea oamenilor prefera aceasta abordare. Dar cum oamenii sunt diferiti exista si unii care doresc sa isi curate masina in regie proprie. Acest articol vine in intampinarea lor cu informatii folositoare si trucuri pentru curatarea tapiteriei auto. Nu ajută dacă mașina strălucește în exterior, atâta timp cât nu arată îngrijită în interior. Mai ales atunci când vinzi o mașină, interiorul trebuie să arate curat și ordonat, astfel încât este necesar să cureți tapițeria mașinii, precum și bordul și preșurile pentru picioare. Amprentele de ciocolată sau de labe rămase de la prietenul tău cu patru picioare preferat, pot fi deosebit de încăpățânate. Ce variante sunt pentru tapițeria textilă? Home made cu soluții casnice sau profesionale cu aspiratoare de injecţie – extracţie? Indiferent de metoda casnică utilizată, înainte de a începe, trebuie mai întâi să îndepărtezi toate obiectele pentru a avea un acces mai bun la tapițeria mașinii. Dar de ce să te chinui singur, când poți apela la o firmă de curatenie profesională?

Tapițeria murdară nu numai că creează disconfort, ci crește și poluarea zilnică cu praf a întregului interior. Spălarea regulată a tapițeriei redă prospețime interiorului mașinii.  Profită de serviciile profesionale ale firmei de curățenie pentru spălarea tapițeriei mașinii și când va fi complet uscată o vei putea folosi din nou. Spălarea tapițeriei și curățarea întregii mașini necesită timp, aparate de curățat și detergenți profesionali. Scapi de toate aceste griji și de timp pierdut pentru curățarea tapițeriei auto, apelând la firma de curățare profesională.

Spălarea și curățarea tapițeriei auto

Interiorul mașinii servește drept a doua casă pentru conducătorii auto. În ea transporți adesea copii și animale de companie. În acest caz, contaminarea tapițeriei mașinii se produce aproape constant. Tapițeria maşinii se murdărește de asemenea, și cu praful acumulat de pe drum. Însă, petele de ceai, cafea, fructe, suc, gem, ketchup, produse cosmetice și tot felul de pixuri, markere trebuie curățate imediat. Cu cât a trecut mai puțin timp de când s-a format pata, cu atât este mai ușor de curățat. Pentru petele colorate ai nevoie de o soluție de acid acetic (1 linguriță la un pahar de apă). Petele de ceai, cafea, suc, gem, ketchup și fructe se curăță cu acid citric sau amoniac. Petele de grăsime, ruj, lac de încălțăminte, marker sau stilou se curate cu alcool etilic de 90 de grade. Înmoaie o cârpă de bumbac în alcool și apoi presează petele de pe tapițerie, lăsând pânza pe pată. După 15 minute, șterge cu o cârpă curată umezită cu alcool și apoi șterge suprafața cu un prosop de bumbac.

Spălarea și curățarea cu aspiratoare de injecţie – extracţie

Dacă toate acestea ți se par destul de grele, poți apela la o firmă specializată care dispune de produse de curățare profesionale și de aspiratoare de injecţie extracţie. O firma de curatenie profesionala are de obicei experienta intr-o multitudine de operatiuni de curatenie, fie ca vorbim despre curatenie auto, curatenie birouri sau curatenie dupa constructor si dispune de aparatura profesionala necesara pentru a obtine cele mai bune rezultate. Extractorii profesionali sunt dispozitive profesionale pentru curățarea rapidă și de calitate a tapițeriei auto, canapelelor, scaunelor auto și multe altele prin extragere și pulverizare. Pe lângă îndepărtarea murdăriei, inclusiv în profunzime, vei beneficia și de uscarea rapidă a tapițeriei. Aspiratorul profesional extrage aproape întreaga soluție de apă și detergent. Va mai rămâne doar aproximativ 5% umiditate, care se evaporă rapid, iar tapițeria mașinii tale va fi curată și uscată.

Curățarea tapițeriei din piele

Pe de o parte, pielea este mai ușor de curățat decât țesătura. Dacă se varsă o băutură pe ea și o ștergi imediat cu o cârpă curată, atunci petele vor fi eliminate. Pe de altă parte, trebuie să ai grijă când cureți acest material pentru nu-l deteriora. Pielea artificială este mult mai ușor de îngrijit. Pentru spălare, ai nevoie doar de o soluție cu săpun și o cârpă din microfibră îmbibată în soluție. Șterge rapid toată murdăria și apoi șterge cu o cârpă curată. Dacă au mai rămas pete după spălare, atunci apelează la curățătoria chimică profesională.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase