Home » Advertorial » Ecranele ASUS OLED permit un stil de viață sănătos

Ecranele ASUS OLED permit un stil de viață sănătos

Publicat: 12.08.2021

Studiile au demonstrat că somnul și implicit dezvoltarea copiilor și a adulților sunt afectate pe termen lung de utilizarea unui ecran luminos înainte de a adormi. Noua serie de laptopuri ASUS ZenBook oferă o soluție ingenioasă la această problemă ce constă în ecrane cu tehnologie OLED care emit foarte puțină lumină albastră.

Tehnologia ASUS OLED nu oferă doar o calitate impresionantă a imaginii, cu culori profunde, realiste și un contrast de 1.000.000:1, ci rezolvă și o problemă a ecranelor digitale ale căror efecte nu sunt vizibile decât când este prea târziu și anume emisia de lumină albastră, redusă cu 70%.

Ecranele ASUS OLED elimină inteligent efectele luminii albastre

Este imposibil să ne închipuim viața cotidiană fără un ecran pe care îl utilizăm cel puțin câteva ore pe zi. Tehnologia digitală a devenit deja un mod de viață și oferă avantaje cu care ne-am obișnuit, dar în cazul utilizării excesive poate avea un efect negativ asupra sănătății. În cazul ecranelor digitale problema majoră o reprezintă emisia de radiație luminoasă albastră absorbită de ochi înainte de culcare.

Efectele asupra somnului adulților sunt bine documentate, iar în cazul copiilor sunt mult accentuate pentru că ochii acestora sunt mult mai sensibili, neputând filtra atât de bine lumina albastră care ajunge în spatele retinei, unde poate distruge celulele fotoreceptoare după o expunere prelungită.

Lumina albastră afectează direct somnul copiilor, care bineînțeles se vede în activitatea școlară, unde lipsa de atenție, creșterea impulsivității și reducerea capacității de autocontrol poate fi diagnosticată greșit ca tulburare de deficit de atenție (ADHD).

Tehnologia Eye Care dezvoltată de inginerii ASUS foloseste un filtru optic optimizat pentru a reduce emisia de lumină albastră cu 70% și este implementat pe ecranele ASUS OLED (Organic Light Emitting Diode Display) în așa fel încât să nu afecteze vizibil calitatea imaginii, un alt atu al acestei tehnologii. Eye Care este o tehnologie certificată de două standarde independente: SGS și TUV Rheinland.

Părerea specialistului: interviu cu Ovidiu Petrița, optometrist

Nu trebuie să ignorăm efectele pe care le are lumina albastră asupra organismului și este la fel de important să știm cum să ne protejăm și pe noi și pe cei mici. Din acest motiv am apelat la sfaturile unui specialist cu experiență de 20 de ani, Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik:

Această lumină albastră este extrem de dăunătoare, atât prin afectarea somnului (întârzierea lui, calitatea somnului profund, etc), cât și prin inducerea în timp a unor ametropii, vicii de refracție care vor necesita compensarea cu ochelari de vedere.

În ultimii doi ani, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID 19, toate aceste cazuri s-au înmulțit datorită faptului că tinerii au fost constrânși să facă școala online, pe PC, multe profesii au fost de asemenea făcute de acasă, online, astfel încât numărul celor cu probleme a fost din ce în ce mai mare, lucru constatat și de noi la cabinetul nostru.

Pentru a ne proteja trebuie încercat să petrecem cât mai puțin timp în fața acestor monitoare sau să folosim lentile speciale cu filtru de protecție la această lumină albastră, așa-numitele lentile cu Blue Protect, sau, acum să folosim display-urile cu tehonologia OLED de la ASUS care reduc aceste emisii cu până la 70%.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: durabilitate și performanță de top

Ai încercat să îți imaginezi laptopul viitorului? Nu mai trebuie să faci tu asta, pentru că ți-l prezentăm pe ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582, un portabil care se remarcă prin ecranul de 15.6 inch 4K OLED HDR, însoțit de un al doilea ecran 4K, ScreenPad Plus. Folosirea a două ecrane într-o carcasă atât de compactă este cu atât mai remarcabilă dacă ținem cont că laptopul trece cu succes toate testele armatei americane, MIL-STD 810H, incluzând teste de vibrații, șocuri, altitudine, umiditate și temperaturi extreme.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 nu este doar un laptop cu două ecrane și componente de ultimă generație, ci vine și cu opțiuni de conectivitate moderne, cu sau fără fir. Cele două porturi Thunderbolt 3 USB Tip-C sunt cap de listă, urmate de un port USB 3.1 Gen 2 și o placă de rețea wireless WiFi 6 optimizată de ASUS WiFi Master Premium pentru transferuri rapide până la 2.4 Gbps. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 se găsește în mai multe configurații în eShop Oficial ASUS.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase