Home » Advertorial » Ce tipuri de mașină de tuns iarba există pe piață?

Ce tipuri de mașină de tuns iarba există pe piață?

Ce tipuri de mașină de tuns iarba există pe piață?
Credit foto: Andres Siimon, Unsplash
Publicat: 05.08.2021

Odată ce am luat decizia de a cumpăra o mașină de tuns iarba, probabil avem multe îndoieli cu privire la care va fi mașina de tuns iarba potrivită pentru noi și pentru grădina noastră.

Cel mai probabil ne întrebăm care este mai bună: o mașină de tuns iarba second-hand sau o mașină de tuns iarba nouă? O mașină de tuns iarba electrică sau o mașină de tuns iarba pe benzină?

Achiziționarea unei mașini de tuns iarba reprezintă cu siguranță cea mai importantă cheltuială în ceea ce privește îngrijirea gazonului, prin urmare merită să ai toate informațiile pentru a cumpăra mașina potrivită.

Mai jos vom împărtăși cu tine toate tipurile de mașini de tuns iarba care există cu avantajele lor pentru a face alegerea corectă mult mai ușoară.

Mașină de tuns iarba manuală

Mașinile de tuns iarba manuale sunt un clasic. Ele sunt primul tip de mașină de tuns iarbă care a existat vreodată și sunt încă preferatele multor oameni. Acestea sunt un instrument alimentat de forța de împingere a oamenilor. Împingerea pe care o aplicăm mișcă mașina de tuns iarba și rotește șina internă care are mai multe lame în formă de elicoid care împing iarba împotriva unei lame fixe. Sistemul de tăiere este foarte asemănător cu cel al foarfecelor.

Este o mașină foarte simplă și ușor de utilizat, ideală pentru grădini mici, fără pante. Mașina de tuns iarba manuală este mașina ideală pentru utilizatorii care preferă simplitatea lucrurilor.

Mașină de tuns iarba electrică

Mașinile de tuns iarba electrice sunt silențioase, ecologice și ușor de pornit prin simpla apăsare a unui buton. Cu excepția înlocuirii sau ascuțirii lamei, acestea au practic nevoie de întreținere zero.

Mașinile electrice trebuie însă să rămână conectate la curent electric în timpul utilizării, iar acest lucru este puțin incomod atunci când vrei să tai suprafețe mari de iarbă sau când ai multe obstacole, cum ar fi copacii, tufișurile etc.

În general, sunt recomandate pentru peluze de maximum 500 m2. Deși există modele pentru zone mai mari, poate fi dificil să lucrezi cu atât de mulți metri de cablu.

Ar putea fi interesant să cumperi un generator electric pentru a putea avea o sursă de energie pe care o putem deplasa în apropierea mașinii.

Mașină de tuns iarba alimentată cu baterie

Mașinile de tuns iarba alimentate cu baterii au aceleași avantaje ca și mașinile electrice, cu diferența că nu trebuie conectate pentru a funcționa.

Pe de altă parte, acestea au un timp de funcționare limitat, de obicei între 60 și 90 de minute, în funcție de model, care poate fi rezolvat având o baterie suplimentară cu care o putem înlocui pe cea consumată, după cum este necesar în cazul tăierii unor suprafețe mari de iarbă.

Mașinile de tăiat iarba alimentate cu baterii sunt mai slabe decât un model electric, astfel încât se pot bloca dacă iarba este prea mare.

Mașină de tuns iarba pe benzină

Sunt mașinile de tuns iarba cele mai bune, au cea mai mare putere și autonomie. Sunt recomandate pentru suprafețe de până la 2.000 m2.

Nu au probleme cu terenul denivelat și datorită puterii lor mari pot tăia iarba de orice înălțime fără nici o problemă.

În general, au mai multe opțiuni decât restul mașinilor, iar în funcție de model îți permit să reglezi înălțimea de tăiere și îți permit, de asemenea, să colectezi iarba într-o pungă sau să o zdrobești și să o expulzezi din lateral ca compost. Există modele de masina tuns iarba cu tracțiune inclusă, deci nu este necesar să le împingi.

Tractorul de tuns iarba

Tractoarele de tuns iarba au toate avantajele mașinilor de tuns iarbă pe benzină, dar ne permit, de asemenea, să lucrăm cu confort maxim prin faptul că ne putem așeza și, de asemenea, avem autonomie maximă, putem tăia până la 6.000 m2 de iarbă.

Sunt recomandate în principal pentru teren plat.

Sunt mașini foarte versatile, în funcție de model, includ lumini care ne permit să lucrăm la ore de lumină slabă. În plus, accesoriile pot fi adaptate și permit alte funcții, precum plugul de zăpadă, aerarea, transportarea etc.

În cele din urmă, un mare avantaj este viteza mare cu care pot tăia, permițându-ne să tăiem suprafețe mari de iarbă într-un timp foarte scurt.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase