Home » Advertorial » 10 lucruri despre scaunul auto pentru copii pe care ar trebui să le cunoască orice părinte

10 lucruri despre scaunul auto pentru copii pe care ar trebui să le cunoască orice părinte

Publicat: 20.08.2021
10 lucruri despre scaunul auto pentru copii pe care ar trebui să le cunoască orice părinte
Credit foto: Pexels / Kampus Production

Există o serie de lucruri pe care toți părinții trebuie să le cunoască: un program de somn, o strategie disciplinară, timpul petrecut în fața ecranului și siguranța unui scaun auto de copii.

În timp ce toate acestea sunt importante pentru sănătatea și bunăstarea copiilor, niciuna nu este atât de crucială ca ultima. Accidentele de mașină sunt una din principalele cauze de deces în rândul copiilor. Sunteți gata să o luați în serios acum? Iată 10 lucruri pe care fiecare părinte ar trebui să le cunoască despre scaunele auto.

1. Dacă scaunul auto se mișcă mai mult de 2 centimetri pe ambele părți, acesta nu este instalat corect.

Aveți un scaun auto de copii care se mișcă? Încercați din nou. După toate probabilitățile, aveți o centură de siguranță răsucită, ați montat scaunul pe o cale greșită a centurii sau pur și simplu nu ați tras-o suficient de bine.

2. Orientarea spre spate este mai bună.

Dacă copilul dvs. este suficient de mic încât să îl puteți așeza pe un scaun auto orientat spre spate, faceți acest lucru – indiferent dacă au 18 sau 48 de luni. Experții de pretutindeni sugerează părinților să țină copiii orientați spre spate cât mai mult posibil. Nu îi orientați niciodată înainte înainte de doi ani și dacă aveți un preșcolar care este încă orientat spre spate, ei bine, acest lucru este preferabil.

3. Testul de prindere a hamului salvează vieți.

Dacă există spațiu liber în ham, atunci când îl ciupiți între degetul mare și arătătorul, acesta trebuie strâns. Ignorați protestele copilului, acest lucru este necesar pentru siguranța lor.

4. Paltoanele și gecile pufoase nu sunt potrivite pentru scaunele auto.

Un bebeluș sau un copil mic pe un scaun auto care poartă o haină de iarnă sau un costum de zăpadă este periculos. O pătură sau un strat peste centură este bine, dar orice astfel de strat purtat pe dedesubt vă supune copilul pericolului.

5. Suportul din partea de sus este acolo pentru un motiv.

Suportul superior este folosit pentru a preveni ca scaunul auto orientat spre înainte să se răstoarne în timpul unui accident. Este esențial și puțini părinți îl închid. Fiecare mașină vândută după 2001 are trei puncte de ancorare, iar unul dintre ele este pentru această prindere.

6. Scaunele auto mai scumpe nu sunt mai sigure.

Toate scaunele auto vândute trebuie să îndeplinească un set de standarde. Ce înseamnă asta? Cel mai sigur scaun este cel care se potrivește vehiculului și copilului și este instalat și utilizat corect.

7. Copiii au nevoie de boostere pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Copiii mai mici de 135 cm trebuie să fie transportați într-un scaun auto de copii, ceea ce ar putea însemna până la vârsta de 10 sau chiar 12 ani.

8. Tehnicienii sunt mai buni la instalările scaunelor auto.

Serviciile de pompieri sau magazinele pentru copii nu sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura că scaunul auto este instalat corect, cu excepția cazului în care pompierul sau vânzătorul este certificat să instaleze un scaun auto. Căutați un tehnician sau specialist certificat pentru scaunul auto pentru a efectua un control de siguranță. Înghițiți-vă mândria și lăsați experții să aibă grijă de acest aspect. Un scaun auto instalat necorespunzător se poate desface în caz de accident și poate fi un pericol pentru copilul dvs.

9. Accesoriile scaunelor auto pot fi periculoase.

Jucăriile, oglinzile și alte accesorii se pot desface după impact și pot lovi copilul – și dacă vă accidentați cu viteză, chiar și cea mai mică bucată de plastic poate provoca daune majore. Iată o regulă generală: dacă nu a venit cu scaunul auto sau dacă nu este recomandat de producătorul scaunului auto, nu îl utilizați.

10. Faptul că părinții uită copiii de pe bancheta din spate.

Un scaun auto orientat spre spate, un bebeluș adormit și un părinte lipsit de somn pot duce la o combinație mortală. Bebelușii mor din cauza supraîncălzirii pe bancheta din spate în fiecare an. Dacă vă conduceți copilul în mod regulat prin oraș sau la grădiniță, primiți o alarmă pentru scaunul auto. Vă anunță că bebelușul se află pe bancheta din spate și ar putea salva o viață.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase