Home » Advertorial » Un robot de bucătărie ajută și economisește timp în bucătărie

Un robot de bucătărie ajută și economisește timp în bucătărie

Publicat: 06.10.2021
Un robot de bucătărie ajută și economisește timp în bucătărie
Credit foto: Edgar Castrejon / Unsplash

Puține ustensile de bucătărie sunt la fel de utile ca un robot de bucătărie, deoarece în cel mai scurt timp este capabil să toace legume și să proceseze diverse alimente pentru rețetele noastre. Un robot de bucătărie poate fi marele nostru aliat în ale gătitului.

Există mai multe motive pentru a cumpăra un robot de bucătărie. În zilele noastre, nu avem prea mult timp liber de dedicat pregătirii rețetelor noastre de gătit. Dar nu vrem să renunțăm la a mânca sănătos, de aceea avem nevoie de tot ajutorul pe care ni-l oferă aparatele mici.

Ce este un robot de bucătărie?

Este micul aparat care îndeplinește nenumărate sarcini, reușind să proceseze toate ingredientele de care avem nevoie în câteva minute, apoi să le gătim conform rețetei noastre. Robotul de bucătărie nu gătește, doar pregătește, folosind anumite tehnici, mâncarea. Nu ar trebui să-l confundăm cu alte aparate mici, cum ar fi oalele programabile pentru gătit.

Motive pentru care ar trebui să investiți într-un robot de bucătărie.

Disponibilitatea timpului

Acest mic aparat ne permite să economisim timp în sarcinile repetitive pe care trebuie să le îndeplinim pentru a pregăti orice fel de mâncare. Reduce timpul de execuție a sarcinilor care altfel ar dura mult mai mult pentru a fi finalizate.

Avantajele economice

Prin achiziționarea acestui aparat economisim bani, din moment ce cumpărăm un singur dispozitiv. Cu aceasta evităm să cumpărăm 7 electrocasnice mici, cum ar fi un mixer, un blender sau o răzuitoare. Un robot de bucătărie combină funcțiile mai multor aparate dintr-un singur aparat.

Dimensiunile

Un robot de bucătărie este compact și vom economisi spațiu. Deși are multe accesorii, dimnesiunile acestuia vor fi mai mici decât spațiul pe care îl ocupă diferitele aparate și ustensile de bucătărie în dulapurile noastre pe care le folosim în mod normal în procesarea manuală a alimentelor.

Rezultate perfecte

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mâncărurile noastre vor fi precum rețetele pregătite de profesioniștii din bucătărie. Rezultatele vor fi la fel de bune ca a unui masterchef.

Funcțiile unui robot de bucătărie

Cumpărarea unui robot de bucătărie nu este banală. Trebuie să știm la ce servește și dacă va fi util în bucătăria noastră. Prin urmare, primul lucru de știut despre acest mic aparat sunt funcțiile de bază pe care le poate îndeplini.

Tocare

Funcția de mărunțire a alimentelor variază de la tocat până la măcinare. Robotul are o lamă de tocat care oferă o mare versatilitate. Gama largă de texturi care poate fi realizată cu aceasta face ca acest tip de lame să fie cel mai utilizat.

Cu accesoriul de frământare, robotul de bucătărie ne permite să realizăm aluaturi diferite pentru pâine, pizza, prăjituri sau alte produse de patiserie. Robotul de bucătărie facilitează prepararea pâinii. Frământarea manuală este foarte dură, iar aluatul nu se prezintă niciodată bine la final.

Batere și amestecare

Robotul de bucătărie are accesoriul ideal, astfel încât obținerea spumei de albușuri este floare la ureche. De asemenea, este ideal pentru prepararea sosurilor fără bulgări sau tăiere.

Răzuire și feliere

Cumpărarea unui robot de bucătărie cu lamele speciale de tăiere este foarte practică. Deoarece acest accesoriu poate efectua tăieri de dimensiuni și grosimi diferite în câteva minute. Există diferite tipuri de tăieturi și grosimi, putem rade în julienne, tăiata cuburi sau bețe.

Stoarcere sau mixare

Nu toate modelele de roboți de bucătărie pot stoarce sucul de citrice, dar este o funcție pe care merită să o luați în considerare. De asemenea, funcția sa de blender vă permite să obțineți cu ușurință sucul diferitelor fructe și legume, sosuri sau supe creme excelente.

A investi într-un robot de bucătărie de calitate pentru casa dumneavostră este cel mai un lucru pe care îl puteți face pe termen lung. După cum am prezentat și mai sus, vă va economisi mult timp și vă va ajuta în obținerea rețetelor preferate cât mai ușor și mai rapid posibil, dar și aspectuos în același timp.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase