Home » Advertorial » Igiena nazală și rolul ei în prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii

Igiena nazală și rolul ei în prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii

Igiena nazală și rolul ei în prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.10.2021

Știai că și nasul tău are nevoie să fie zilnic igienizat? Ce înseamnă asta? Înseamnă că la fel ca pielea, ochii sau dinții și nasul și mucoasa nazală au nevoie de ajutor și protecție. Cum putem face asta?

Simplu – în fiecare zi, pentru a menține tractul respirator cât mai sănătos, se pulverizează apă sarată, adică ser fiziologic sau apă de mare naturală, în nas. Apa sărată îmbunătățește funcția de filtrare a aerului care intră în plămâni și susține mucoasa umedă, combătând astfel apariția cojițelor din interiorul nasului.

În caz de raceală, simpla umezire a nasului cu apă de mare poate să ajute la prevenirea apariției unei infecții bacteriene secundare. Totodată, se poate apela și la clasicele inhalații cu apă cu sare de bucătărie, care funcționează pe același principiu: distruge virusurile cu ajutorul vaporilor de apa și fluidizează secrețiile, ajutând astfel respirația.

Mai mult decât atât, igiena nazală zilnică poate contribui nu doar la menținerea sănătății nasului, ci și a gâtului și a urechii, prevenind astfel dezvoltare unor afecțiuni precum otita sau rinofaringita.

Fie că suntem fumători înrăiți sau că suntem nevoiți să traversăm zilnic orașul plin de noxe, nasul nostru devine expus radicalilor liberi, care sunt atât de dăunători tractului nostru respirator. De asemena, expunerea în permanență la praf, aer condiționat, alergeni sau aer rece, fierbinte sau uscat, întregul sistem respirator poate avea de suferit și tocmai de aceea este indicată igiena nazală zilnică.

Apa de mare izotonică – produsul ideal pentru un nas sănătos

Medicii ORL-iști spun despre apa de mare că se folosește și la pacienții care au probleme inflamatorii sau infecțioase la nivelul nasului și a sinusurilor paranazale. De asemenea, tot aceștia recunosc că apa de mare este utilizată și după chirurgia care se practică la nivelul foselor nazale și a sinusurilor.

Așadar, un tratament natural pe bază de apă de mare izotonică, bogată în săruri minerale și oligoelemente, ajută la curățarea și hidratarea căilor nazale iritate și este un adjuvant în tratamentele afecțiunilor ORL. Oligoelementele prezente în apa izotonică această au un rol important în menținerea funcției mucoasei nazale, care ajută la funcționarea corectă a tractului respirator superior. Practic, apa izotonică menține intacte elementele celulare ale organismului, îndeosebi eritrocitele, datorită presiunii osmotice care este aceeași cu cea a plasmei sangvine.

Apă de mare izotonică este o soluție naturală, pe bază de apă de mare, destinată hidratării mucoasei nazale și fluidizării secrețiilor nazale la bebeluși, încă de la vârsta de 6 luni, copii și adulți. Poate fi utilizată pentru congestie nazală cauzată de raceală, de febra fânului și de un mediu uscat. Sarea continuță în apa de mare reduce densitatea secreției groase, aducând confort și ușurare membranelor mucoase uscate și problemelor de respirație cauzate de secreția densă, care rămâne în interiorul nasului.

Datorită ambalajului sigur și a presiunii interne ajustate corespunzător, soluția izotonică de apă de mare facilitează curățarea cavităților nazale de secreția excesiv de abundentă și groasă, cauzată de problemele de sănătate. Un aplicator special permite utilizarea produsului la copii încă de la vârsta de 6 luni. Produsul poate fi utilizat în orice poziție. Aquamare Spray cu apă de mare izotonică conține produs colectat din adâncurile Oceanului Atlantic. Apa de mare colectată pentru realizarea acestui produs este bogată în minerale naturale și oligoelemente cu efecte benefice, cum ar fi: iod, zinc, cupru, fier și mangan.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase