Home » Advertorial » Cum scăpăm de insectele din casă

Cum scăpăm de insectele din casă

Cum scăpăm de insectele din casă
Publicat: 11.11.2021

Insectele ne invadează casa din mai multe motive: adăpost, mâncare sau apă. Trebuie să determini întâi și întâi insectele cu care te confrunți și mai apoi să încerci să îi elimini. Gândacii de bucătărie sunt cei mai întâlniți în casă, sunt insecte nocturne care apreciază un mediu cald și umed. O invazie cu gândaci de bucătărie și ploșnițe este destul de greu de tratat, drept urmare, cel mai bine este să previi.

Însă, în cazul în care acești dăunători sunt deja instalați în casă trebuie să apelezi la dezinsecție ploșnițe pentru a remedia această problemă de urgență.

O locuință fără gândaci de bucătărie este posibilă. Trebuie doar să îți iei unele măsuri de precauție pentru a evita ca acești dăunători să îți ocupe locuința. Dificil de combătut, gândacii de bucătărie nu au nevoie de foarte multe lucruri pentru a supraviețui. Din moment ce reușesc să găsească apă și hrană, nu mai pleacă. De altfel, vei observa că adoră dulciurile dar nu numai. Mucegaiul îi atrage în egală măsură. De aceea, îi găsim de obicei în baie, în bucătărie sau în pivniță.

Pentru a preveni o invazie de gândaci și de ploșnițe trebuie să:

  • Te asiguri că în orice colț al locuinței domnește ordinea și curățenia. În bucătărie în special trebuie să cureți cu grijă toate aparatele electrocasnice (cuptor, aragaz) precum și hota de bucătărie. Acestea din urmă reprezintă o sursă de hraănă privilegiată pentru gândacii de bucătărie datorită urmelor de grăsime găsite.

  • Ai grijă să nu lași prea mult timp vasele murdare în chiuvetă și să elimini în mod sistematic firmiturile și resturile de mâncare de pe blat sau de pe masă. În ceea ce privește păstrarea alimentelor, folosește cutii ermetice pentru a le pune la adăpost de dăunători. Procedează la fel și cu mâncarea animalelor de companie.

  • Ai grijă să scoți zilnic gunoiul afară.

Respectând aceste reguli de igienă vei reuși să previi în mod eficient o invazie a gândacilor de bucătărie dar și a ploșnițelor.

Sfaturi practice pentru eliminarea insectelor dăunătoare din casa ta

Pe lângă metodele enumerate mai sus, poți folosi repelenti naturali pentru a preveni o invazie a gândacilor și ploșnițelor. Spre exemplu, poți pulveriza ulei esențial de lavandă sau de eucalipt în toate colțurile locuinței. Dat fiind faptul că acești dăunători nu suportă parfumul acestor plante, vor evita să intre în casa ta.

Acești dăunători nu suportă nici mirosul de oțet. Poți anticipa astfel o invazie pulverizând acest produs în interior. Aplică produsul pe pereți, sub mobilă și în chiuvetă. Altfel spus, în toate locurile în care acești dăunători s-ar putea afla.

Dacă toate aceste metode de exterminare ploșnițe enumerate mai sus nu au funcționat atunci trebuie să apelezi la o firmă specializată în servicii de dezinsecție ploșnițe. Fie că este vorba despre dezinsecție sau deratizare, o echipă de profesioniști va stabili un plan de intervenție adaptat și eficient. O astfel de echipă este interesată și de siguranța familiei care locuiește în casa invadată de dăunători și a animaelor de companie, dacă acestea există.

De ce să apelezi la o echipă profesionistă pentru a scăpa rapid și eficient de dăunători?

Este posibil ca mediul în care trăiești să fie propice înmulțirii gândacilor de bucătăre și ploșnițelor. În ciuda măsurilor luate pentru a preveni invazia dăunătorilor, aceștia din urmă au reușit să intre în locuințata. În cazul acesta, trebuie să apelezi la o echipă de profesioniști, pentru a reuși să scapi definitiv de o invazie. O astfel de echipă de servicii de deratizare dispune de arsenalul potrivit pentru a remedia problema rapid și ușor. Dacă constați prezența ploșnițelor sau gândacilor de bucătărie în apartament sau în casă, trebuie să apelezi imediat la servicii de dezinsecție sau deratizare.

Acești profesioniști oferă soluții rapide și eficiente la toate problemele tale și se vor deplasa în cel mai scurt timp cu putință la fața locului pentru a face o evaluare a stării locului afectat de dăunători. După ce stabilește un diagnostic, echipa îți va propune diferite soluții de deratizare.

Trebuie să știi că o astfel de echipă nu se va rezuma la simpla deratizare sau dezinsecția dăunătorilor care afectează igiena locuinței tale. Îți vor oferi toate sfaturile necesare pentru a preveni o viitoare invazie.

O companie specializată în deratizare și dezinsecție este specializată în eliminarea tuturor tipurilor de dăunători: gândaci, furnici sau ploșnițe. Intervenția unei astfel de companii nu este costisitoare și poate interveni peste tot: în birouri, restaurante, hoteluri, depozite, etc. Un serviciu de dezinsecție te va ajuta să scapi de problemele create de ploșnițe, gândaci și alte tipuri de insecte dăunătoare. Atunci când te confrunți cu o astfel de problemă cheamă o echipă specializată. Acest serviciu se poate solicita în general odată la șase luni sau uneori, în cazurile unei invazii mai grave, odată la trei luni pentru a te asigura de faptul că nu ești expus niciunui risc cu privire la o viitoare infestare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase