Home » Advertorial » Cât de bun este, de fapt, laptopul Huawei MateBook 16?

Cât de bun este, de fapt, laptopul Huawei MateBook 16?

Cât de bun este, de fapt, laptopul Huawei MateBook 16?
Credit foto: Dmitry Rodionov - Unsplash
Publicat: 22.11.2021

Huawei MateBook 16 este un model excelent pentru profesioniștii care caută un laptop cu un ecran mare, dar nu este chiar atât de creativ pe cât Huawei ar vrea să credeți că este.

Aveți de unde alege în materie de laptopuri excelente în 2021, dar Huawei are un nou notebook pe care îl consideră demn de a intra în rândul acestora. Huawei MateBook 16 este puțin mai accesibil decât MateBook X Pro (2021) și oferă mai multă suprafață de ecran decât MateBook 14 din 2020. Este un alt laptop Windows high-end pentru clienții care doresc să se aventureze în ecosistemul extins de produse Huawei, cu mai multă putere decât gama MateBook D a brandului.

Acesta este primul notebook Huawei de înaltă performanță din istorie, care se mândrește cu un ecran mai mare de 16 inch, cu un raport de aspect 3:2. Laptopul este destinat sarcinilor de lucru creative și de productivitate, punând în același timp accentul pe designul estetic caracteristic Huawei.

Ce trebuie să știți despre Huawei MateBook 16

Acest laptop Huawei se bazează pe ecranul IPS uriaș. Cu o dimensiune de 16 inch, acesta are o rezoluție de 2,5K (2.520 x 1.680), un raport de aspect 3:2 axat pe productivitate și capacități tactile în 10 puncte.

Huawei MateBook 16 este disponibil în două variante: una cu un procesor AMD Ryzen 7 5800H cu opt nuclee și 16 fire de execuție, iar cealaltă cu un procesor Ryzen 5 5600H cu șase nuclee și 12 fire de execuție. Ambele cipuri sunt echipate cu grafică AMD Radeon integrată. Din nou, modelul 5800H oferă cea mai mare performanță cu opt nuclee GPU tactate la 2GHz, în timp ce modelul 5600H are șapte nuclee grafice tactate la 1,8GHz.

Alte specificații de bază care sunt comune celor două modele includ 16GB de memorie RAM DDR4 și un SSD NVMe rapid de 512GB. Excluzând o instalare proaspătă a Windows, vă rămân 403GB pentru propriile aplicații și fișiere, deși unitatea este împărțită în partiții Windows și date de 120GB, respectiv 340GB. Laptopul este echipat, de asemenea, cu Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6 și un adaptor de alimentare USB-C de 135W pentru încărcare.

MateBook 16 de la Huawei include și câteva dotări suplimentare. Există camera web în interiorul tastaturii caracteristică, colaborarea Huawei Multi-screen cu telefoane și tablete, microfoane duble cu anulare a zgomotului AI și difuzoare frontale duble. Pe partea dreaptă a laptopului, veți găsi două porturi USB-A care respectă specificațiile USB 3.2 gen 1. În stânga se află două porturi USB-C multifuncționale, o ieșire HDMI și o combinație de mufă pentru căști și microfon. Pentru securitate, laptopul oferă un scanner de amprente rapid încorporat în butonul de alimentare.

În ceea ce privește portabilitatea, laptopul cântărește 1,99 kg și are o grosime de aproximativ 17,8 mm. Huawei MateBook 16 este disponibil exclusiv în culoarea Space Grey.

Dacă sunteți în căutarea unui laptop cu un afișaj de mare putere, nu căutați mai departe de MateBook 16. Este colosal și, deși nu este 4K, rezoluția de 2,5K (2.520 x 1.680) este cu siguranță suficient de clară pentru editarea imaginilor și altele asemenea. Alte specificații includ un unghi larg de vizualizare de 178 de grade, un raport de contrast de 1500:1 și o acoperire de 100% a gamei de culori sRGB. Cu siguranță este construit pentru a fi un motor de productivitate.

Huawei susține că fiecare MateBook 16 este calibrat din fabrică pentru a obține un rating mediu de acuratețe a culorilor cu o eroare Delta de unu. Este ceea ce v-ați aștepta de la unele monitoare de calitate profesională. De asemenea, compania susține că acesta este primul notebook care a primit certificarea TÜV Rheinland pentru acuratețea culorilor și stabilitatea rapidă.

Huawei MateBook 16 include o baterie de 84Wh. Veți avea parte de 8-11 ore de timp de funcționare a ecranului în timpul sarcinilor zilnice, ceea ce este suficient pentru o zi întreagă de verificare a e-mailurilor, de navigare pe internet și de editare a documentelor. Editarea imaginilor și decodarea conținutului video HEVC consumă bateria un pic mai repede. În general, durata de viață a bateriei este decentă, dar nu excepțională. Din fericire, Huawei a inclus în notebook-ul său o soluție de încărcare ultra-rapidă.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase