Home » Advertorial » Cum asociem băutura potrivită cu preparatele de Revelion

Cum asociem băutura potrivită cu preparatele de Revelion

Cum asociem băutura potrivită cu preparatele de Revelion
Ce bem la masa de Anul Nou?
Publicat: 29.12.2021

De la aperitiv la desert, orice sortiment de mâncare servit de Revelion are mai multă savoare dacă este completat de o băutură potrivită.

De aceea, pe lângă șampania nelipsită de la 12 noaptea, orice gazdă care se respectă acordă atenția cuvenită achiziționării băuturilor fine, care potențează gustul preparatelor alese care nu vor lipsi din nicio casă de Anul Nou.

De la aperitivele care stimulează pofta de mâncare, la vinul care însoțește cel mai bine preparatele din carne de porc, din pasăre sau din pește sau care poate fi savurat alături de deserturile delicioase și până la băuturile digestive, toate aceste băuturi trebuie să fie luate în calcul de cei care se pregătesc temeinic pentru o petrecere memorabilă de Revelion, în care buna dispoziție va prima în fața exceselor de orice fel.

Ce bem la masa de Anul Nou

Regulile sunt simple. Înainte de masă, pentru a deschide apetitul și cheful de distracție, vom servi o băutură aperitiv. Țuica, palinca și vișinata sunt cele mai cunoscute astfel de băuturi la noi în țară.  Cei care nu sunt amatori ai acestor licori se pot delecta înainte de masă cu un pahar de vodkă, vinars sau whisky sau, poate, cu un pahar de vermut sau de lichior fin.

Preparatele de la felul principal nu vor avea însă aceeași savoare fără un vin potrivit alături. Vinul roșu, sec este cel care potențează preparatele din carne de porc, baza meniului tradițional românesc. Pentru momentele în care se impune un vin fiert, tot un vin roșu este cel mai potrivit. Vinurile albe, în schimb, sunt recomandate pentru preparatele ușoare, cum sunt cele din carne de pasăre sau din pește, sau pot acompania deserturile delicioase. În acest caz, potrivite sunt, pe lângă vinurile, albe și cele rose, demi-dulci. Cei care evită tentațiile dulci se pot delecta cu o băutură digestivă aromată, cum este romul, de exemplu, care oferă la fiecare înghițitură o degustare memorabilă, așa cu se cade la un Revelion de neuitat.

În funcție de preferințe, preparatele de pe masa de Anul Nou pot fi acompaniate și de alte licori care să încânte simțurile oaspeților. Băuturile rafinate pot fi achiziționate simplu și rapid făcând cumpărături online. În acest mod sunt evitate aglomerația specifică sărbătorilor, cât și alegerile nepotrivite cauzate de achizițiile făcute în grabă. În plus, livrarea este rapidă, în general, comenzile ajungând în una-două zile lucrătoare. Adesea, pentru comenzile care depășesc o anumită valoare, magazinele online asigură transportul fără taxe suplimentare. Și preturile pot fi mai mici, în cazul în care optați să vă aprovizionați de la magazinele online de băuturi alcoolice care achiziționează produsele direct de la importatorii oficiali, fiind eliminați astfel intermediarii. La mulți ani!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase