Home » Advertorial » Cum ajungi, în ziua de azi, la un zâmbet nou în doar 24 de ore

Cum ajungi, în ziua de azi, la un zâmbet nou în doar 24 de ore

Cum ajungi, în ziua de azi, la un zâmbet nou în doar 24 de ore
Cum ajungi la un zâmbet nou în doar 24 de ore?
Publicat: 31.01.2022

În zilele noastre, implanturile dentare sunt soluții sigure de înlocuire a dinților lipsă. Fie că ai avut boala parondontală și a fost necesară extracția dinților afectați, fie că ai suferit un accident, este bine să știi ce opțiuni există, iar implanturile inserate în locul rămas gol au devenit cele mai accesibile metode de tratament.

De asemenea, există și persoane care au proteză dentară mobilă și din dorința de a avea dinți ficși apelează cu încredere la un întreg sistem de implanturi dentare. Evoluția tehnicilor în stomatologie face posibilă transformarea întregii danturi în doar 24 de ore, cu acest sistem, iar beneficiile sunt atât de ordine estetic, cât și funcțional.

1. Procedura dinților ficși cu implanturi dentare

Atunci când îți dorești o dantură fixă cu care să poți mânca și zâmbi, este bine să știi că doar cu ajutorul implanturilor dentare se poate obține. Primul pas pe care trebuie să îl faci în acest fel este să mergi la o consultație de specialitate. Este esențial să ai cu tine o radiografie dentară panoramică, făcută recent. În cazul în care nu ai una, află că există clinici dentare care dispun și de radiologie în propria incintă, unde un asistent medical îți face pe loc radiografia.

Odată ajuns la medicul stomatolog, acesta va discuta cu tine despre problemele existente și îți va recomanda tratamentul potrivit. Dacă vrei să ai dantura refăcută în timp record există în zilele noastre proceduri rapide, cum este cea numită Dinți ficși în 24 de ore. O metodă inovatoare de tratament ce presupune ca medicul specialist să refacă osul și să insereze în doar o singură zi implanturile dentare. În general, sunt necesare 4 implanturi dentare pentru arcada de jos și 6 implanturi pentru arcada de sus.

A doua zi după intervenție vei reveni în cabinetul medicului, pentru a primi o lucrare provizorie fixă, pe care o vei purta între 4 și 6 luni. De reținut! Atunci când ai o lucrare provizorie pe implanturi este indicat să consumi alimente moi, semilichide și pasate la blender, pentru ca gingia să se vindece corect, iar implanturile să se osteointegreze. Ulterior, după perioada de vindecare revii la medicul specialist pentru montarea lucrării finale și astfel vei avea din nou dinți ficși și frumoși, cu care vei putea mânca și zâmbi la fel ca altădată.

2. Ce trebuie să faci până să ajungi la implanturi dentare

Dacă înainte un singur medic stomatolog le făcea pe toate, acum fiecare medic este specializat într-o anumită ramură a stomatologiei. Conform WebMD, există medici specialiști în stomatologie generală, endodonție, protetică dentară, parodontologie, chirurgie orală, ortodonție și chiar pedodonție, unde medicii pedodonți se ocupă de prevenția și tratarea afecțiunilor orale ale copiilor și adolescenților. Mai mult decât atât, medicii stomatologi lucrează în echipă și se consultă între ei dacă au un caz complicat de realizat. Spre exemplu, dacă ai carii dentare grave și îți dorești să-ți păstrezi dinții naturali cât mai mult timp posibil pe arcadă. Prima dată vei fi îndrumat către un medic specialist endodont, unde cu ajutorul tehnologiilor noi acesta va putea observa două lucruri. Fie posibilitatea tratării dinților afectați și scoaterea nervului cu ajutorul materialelor și tehnicilor specifice realizării unui tratament de canal, fie te va îndruma către un medic chirurg, pentru extracția acestor dinți și înlocuirea lor cu implanturi dentare.

Bineînțeles, cu toții ne dorim să ne păstrăm dinții naturali întreaga viață, însă dacă acest lucru nu este posibil, este bine să iei în calcul și înlocuirea acestora cu implanturi dentare. Un implant dentar îți va oferi din nou o mușcătură corectă și o dantură completă. Atunci când optezi pentru restaurarea întregii danturi, este bine să știi că doar cu ajutorul tehnologiei medicale avansate și a procedurilor moderne folosite în stomatologie vei obține o dantură complet funcțională și un zâmbet nou.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase