Home » Advertorial » Cum să vă manageriați gospodăria de la țară cu bani puțini

Cum să vă manageriați gospodăria de la țară cu bani puțini

Cum să vă manageriați gospodăria de la țară cu bani puțini
Cum manageriați gospodăria de la țară cu bani puțini?
Publicat: 01.03.2022

De ceva vreme, multe persoane au schimbat mediul urban cu cel rural și au decis să se mute la marginea orașului, pentru că își doreau, în primul rând, o schimbare de peisaj, ceva mai aproape de natură, cu mai mulți pomi, tufișuri și cărări neasfaltate.

De asemenea, din ce în ce mai mulți oameni își doresc să poată lucra la un job full time de acasă, însă în același timp își doresc să își procure pe cont propriu, propriile alimente pentru hrana de bază, deoarece scapă de dependența de oraș și magazine și este mult mai sănătos. Așa poate începe aventura unui simplu om, care și-a dorit o schimbare radicală. Nu trebuie să renunțați la confortul de oraș, ci schimbați doar locația, cu bani puțini, având  posibilitatea de a vă descurca pe cont propriu și cu un stil de viață mai bun pentru sănătate. Dacă vă place ideea, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți:

  1. Dacă aveți o casă cu o grădină generoasă, puteți planta câțiva pomi și arbuști fructiferi. Acestea nu necesită atât de multă grijă, unde îi plantați acolo cresc, dacă au condițiile necesare. În plus, pomii pot deveni case pentru păsărele sau alte rozătoare de câmp și așa puteți să vă gândiți că ajutat și ecosistemul natural care vă înconjoară. Pentru multe persoane, pomii înseamnă copilărie, în special primăvara când toți sunt în floare. Pentru această alegere, nostalgia își poate spune cuvântul și puteți să plantați corcoduși, cireși și caiși, iar că arbuști puteți să optați pentru coacăze negre, roșii și albe, agrișe, mure și zmeură.
  2. Pentru că fructele nu sunt suficiente pentru a supraviețui, puteți să construiți și un mic solar, acoperit cu folie solar profesională, încălzit cu un sistem modern și cu un sistem de irigații instalat la nivelul solului. Chiar dacă mai cultivați legume și ierburi aromatice și în aer liber, solarul întotdeauna vă ajută să creșteți legume chiar și iarna, când toată natura din jur este moartă. Solarul este o recomandare pentru toți cei care își doresc mâncare sănătoasă și să nu mai depindă de alimentele magazinelor.
  3. Puteți adopa animale de la asociațiile care se ocupă cu salvarea lor de pe străzi. Curtea fără animale este una tristă și câinii sunt animale loiale, care păzesc curtea, iar pisicile țin lighioanele la distanță și cu siguranță pot face viața mai frumoasa în special copiilor.
  4. Revenind la hrană, nu uitați de pasări și alte animale pe care le puteți crește astfel încât să puteți asigura produsele necesare pe baza de carne. În plus, dacă aveți și găini, este foarte bine pentru că puteți obține ouă complet naturale pentru o alimentație cât mai corectă și sănătoasă.
  5. O astfel de investiție este destul de mare și vă poate învăța să faceți economii pe foarte multe planuri, dar și în ce anume să investiți în viitor astfel încât să vă puteți bucura de o viață mai bună. Totodată, desi discutăm despre o investiție destul de mare care cu siguranță nu se poate face în fiecare luna, din momentul în care vă veți vedea stabiliți la casa dumneavoastră și cu toate cele menționate anterior puse la punct, cu siguranță veți începe să vedeți lucrurile astfel. Puteți să vă gândiți chiar și la alte investiții viitoare pentru un plus de confort și independență. De exemplu, panouri solare, pentru a profita de energia solară pentru a obține curent și apă caldă, atât cât se poate, pentru a economisi bani la factura inițială de curent, becuri economice în toată casa și izolație cu spumă poliuretanică, pentru a nu permite căldurii să se piardă din casă pe perioada iernii, împiedicând în același timp căldura să intre peste dumneavoastră, vara.
  6. Din resturile menajere puteți obține hrană pentru păsări sau în funcție de tipul lor, le puteți utiliza pentru compost. Resturile menajere pe care le puteți da la pasări, le puteți  mărunți și apoi le puteți da la găini, care sunt întotdeauna extrem de fericite să le primească. Nimic nu se pierde, totul se reciclează.
  7. Nu folosiți pungi sau recipiente de plastic de unica folosință, deoarece o gândire ecologică este o gândire corectă din toate punctele de vedere dacă vă doriți o viață cât mai sănătoasă. Acest obicei vă poate salva bani frumoși, pentru că recipientele din plastic devin din ce în ce mai scumpe, pentru că sunt factor de poluare, deci reciclarea lor costă bani și ea.

Acestea sunt doar câteva dintre obiceiurile pe care le puteți pune în practică atunci când locuiți la casă, la marginea orașului, într-un mediu rural mai liniștit, mai nepoluant, mai aproape de natură și cu siguranță veți putea spune că stilul de viață vi se vă îmbunătății substanțial, reușind să faceți economii reale la bani.

Astfel, puteți reuși să balansați jobul cu viața la acasă și să vă bucurați mai mult de viață. Fiind mereu în aer liber, puteți învăța să meditați, să nu vă mai enervați din orice lucru mic și să vă bucurați mai mult de tot ce aveți.

Nimic nu se compară cu acest stil de viața liniștit care este recomandat tuturor celor care nu se regăsesc în viață agitata de oraș, zgomote, poluare și așa mai departe: dacă aveți posibilitatea, nu ezitați să vă îndepărtați de agitația urbană, pentru că beneficiile nu vor întârzia să apară.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase