Home » Advertorial » Despre vlogging și producție de conținut video cu Gabriel Barna

Despre vlogging și producție de conținut video cu Gabriel Barna

Publicat: 11.03.2022
Despre vlogging și producție de conținut video cu Gabriel Barna
Pe propriul canal de YouTube, Gabriel Barna realizează conținut educațional

Pe propriul canal de YouTube, Gabriel Barna realizează conținut educațional prin care intenționează să inspire și să educe urmăritorii pentru a putea folosi tehnologiile pe care le au la îndemână pentru a-și dezvolta noi competențe într-un mod intuitiv și ușor de urmărit. Acolo vei găsi subiecte variate, de la tutoriale privind etapele producției de conținut video sau informații despre cum funcționează algoritmul YouTube și Social Media, la teste de echipamente care îți sunt necesare, dacă te-ai decis să creezi și să publici și tu conținut multimedia.

Și pentru că, în activitatea zilnică, are contact cu multe gadget-uri și tehnologii de top, pe canalul săi vei găsi și multe clipuri care îți arată cum să obții creșterea productivității sau să adopți un stil de viață SMART.

În momentele în care produce propriul conținut, Gabriel oferă consultanță de strategie pentru prezența pe YouTube și Social Media a afacerilor și brandurilor care doresc să pășească cu dreptul și să aibă o prezență relevantă online.

În primul rând, cum ai decis să devii creator de conținut video? Ce te-a inspirat să faci această alegere?

Sunt un om care iubește ceea ce face, sunt creator de conținut educațional si inspirațional care dezvoltă competențe și ușurează viețile oamenilor prin tehnologie, educație modernă și lifestyle SMART.

Acum 6 ani m-am oprit, pentru câteva momente, din tot ce făceam și am conștientizat că majoritatea lucrurilor pe care le-am învățat și aplicat cu succes in viată, le-am învățat de pe Internet, cel mai mult de pe YouTube.

Am decis să dau mai departe acest lucru și altora și să ajut oamenii care au ceva valoros de oferit să creeze conținut care să conteze pentru noi, cei care vrem sa învățam ceva nou și util.

Materialele mele vin în sprijinul creatorilor de conținut care vor să ofere valoare, să își promoveze brand-urile personale sau afacerile. De la freelanceri la business-uri mici și mari.

De la cei care vor să creeze un tutorial, un podcast, o emisiune online, un vlog, până la cei care vor să creeze o comunitate online.

Care este unealta cea mai importantă din arsenalul tău de creator de conținut?

90% din activitatea mea are la bază conținutul video și, din acest motiv, am nevoie de tehnologie puternică și modernă.

Îmi place să mă mișc liber atunci când sunt creativ și de cele mai multe ori aleg să folosesc un laptop. După o perioadă bună de utilizare și teste, am hotărât să rămân la ASUS Vivobook PRO 16X OLED. Îmi este foarte simplu să explic de ce. Îl simți din start conceput special pentru creatorii de conținut.

Ce te-a făcut să îl alegi pe ASUS Vivobook PRO 16X OLED pentru editare video?

Noi, creatorii, în general, avem “scântei”, momente în care nu trebuie să pierdem inspirația, ci s-o fructificăm pe loc. Dacă laptopul sacadează, merge sau randează greu, ai pierdut momentul.

ASUS Vivobook PRO 16X OLED are un procesor care nu te lasă la greu, Ryzen 9. Când vrei să tragi mai tare puțin și să faci mai multe lucruri în același timp, cei 32 GB RAM sunt perfecți, iar, când vine vorba de video, NVIDIA RTX 3050 Ti iese din tipare.

Îl simți din prima că este conceput pentru creație și editare. Mai vine și Dial Pad-ul, care te face să uiți că ești în deplasare și nu ești la biroul mare din studio, unde ai o grămadă de periferice. Scroll, zoom, funcții custom, sunt toate acolo și le folosești super ușor.

Cât de importantă este calitatea ecranului pentru activitățile tale de editare video?

Este fără îndoială un lucru important. Când editezi video, ești super concentrat și atent la monitor. Dacă nu ai în față un display de nota 10, obosești în prima oră de lucru.

Acesta este alt aspect care îmi place la acest laptop. Display 4K, OLED, cu protecție pentru ochi și 550 de niți. Editez ore in sir, colorizarea iese perfect și nu termin treaba cu ochii roșii și obosit ca după 3 zile de editare.

Poți să ne explici cum ți-a schimbat evoluția tehnologiilor mobile felul în care lucrezi?

Acum 6 ani, când stăteam 4 ore pentru exportul unui clip de 10 minute, dacă îmi spuneai că astăzi o să export, pe un laptop, un videoclip 4K de 10 minute în mai puțin de 6 minute, nu aveam cum să te cred.

Astăzi pot sa fac asta cu un ASUS Vivobook PRO 16X OLED!

~~~

Îți aducem la cunoștință și promoția care se derulează în această perioadă. Astfel, la cumpărarea unui laptop ASUS Vivobook Pro 16X OLED, primești ca bonus acces gratuit timp de trei luni la suita Adobe Creative Cloud care constă în peste 20 de aplicații populare în rândul creatorilor de conținut și 100 GB spațiu în cloud pentru proiectele tale.

De asemenea, cei care aleg să se înscrie în campania Părerea ta contează, prin trimiterea unei recenzii de utilizare a produsului pe oricare dintre platformele participante, vor primi automat un an de prelungire a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 16X OLED.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase