Home » Advertorial » Cum să alegi un colțar bucătărie

Cum să alegi un colțar bucătărie

Cum să alegi un colțar bucătărie
Sursa foto: Laurence Katz via Unsplash
Publicat: 24.03.2022

Colțarul în bucătărie poate fi văzut astăzi în multe apartamente. Și acest lucru se explică prin faptul că în bucătărie ne petrecem de obicei cea mai mare parte a timpului, în special gospodinele, pentru care este convenabil nu numai să alerge de la aragaz la chiuvetă și la frigider, ci uneori și să se întindă confortabil, relaxat, pentru cel puțin 10 minute, în timp ce, în același timp, urmăresc, de exemplu, să nu dea în clocot cafeaua sau bulionul.

Dacă ai un apartament mic cu foarte puțin spațiu, iar spațiul normal unde te poți relaxa sau primi oaspeți cu siguranță nu va exista, poți găsi o soluție de compromis prin cumpărarea unui colțar bucătărie. Acest lucru va economisi spațiu, deoarece acest model va ocupa mult mai puțin spațiu decât o canapea standard.

Dacă îți achiziționezi un model care poate fi și transformat într-un loc unde te poți culca și chiar relaxa complet, acesta va fi foarte valoros pentru o cameră mică. Aici puteți găzdui pe cineva și peste noapte, dacă sosesc dintr-o dată mulți oaspeți. Un model de colțar bucătărie mic care are loc de dormit costă puțin mai mult decât o canapea obișnuită. Prin urmare, dacă patul nu este relevant pentru tine, alege un model mai ieftin.

Avantajele unui colțar bucătărie

  • În primul rând, este un mobilier confortabil și util – Este moale și este plăcut să stai pe el sau să stai întins pe pat. De asemenea, datorită diversității în schema de culori, este posibil să creezi un mediu cald și vesel într-un spațiu de bucătărie. Aici, alegerea o face fiecare gazdă, în funcție de preferințele ei.
  • Astfel de canapele sunt multifuncționale – Aici poți să stai și să folosești spațiul de depozitare și să dormi. Dacă ești proprietarul unui apartament mic și al unei bucătării mici, atunci acest colț va fi o adevărată descoperire pentru tine.
  • Aceasta este o piesă de mobilier modernă care arată foarte estetic, mult mai estetic, de exemplu, scaune în bucătărie în loc de colțar bucătărie.
  • Dar cel mai important, un colțar bucătărie va economisi în mod semnificativ spațiu în bucătărie. Nu interferează deloc în bucătărie, nici nu poate fi comparat cu scaunele care se pot agăța din când în când sau pur și simplu se încurcă sub picioarele tale și interferează cu mișcarea. Așadar, pentru un spațiu mic, un colțar bucătărie moale cu un loc de dormit este un mare plus.

Cum să alegi?

În ziua de astăzi poți găsi un număr mare de modele ieftine la vânzare, iar faptul că opțiunile ieftine sunt disponibile, desigur, nu poate decât să ne bucure. În același timp, un colțar bucătărie mai scump poate fi de asemenea găsit într-o gamă largă. Fiecare cumpărător care alege un colțar bucătărie, în primul rând, se ghidează după bugetul său, designul dorit și interiorul bucătăriei. Dacă, de exemplu, ai bani să cumperi un model mai scump, atunci nu ar trebui să o faci dacă restul mobilierului din bucătărie este ieftin.

Ce să cauți

Există câteva recomandări care te vor ajuta să faci alegerea potrivită atunci când alegi un colțar de bucătărie.

În primul rând, asigură-te că încerci colțarul. Stai confortabil? Care este înălțimea spătarului, este prea jos? Cea mai buna variantă este când spătarul este realizat cu o anumită pantă, astfel încât spătarul să fie cât mai confortabil.

Asigură-te că canapeaua este suficient de moale. Este clar că toată lumea a auzit despre cât de rea pentru postură este un mobilier prea tare. Dacă vrei o canapea pe care să te odihnești, atunci renunță la mobilierul dur, pentru că nu va fi potrivit aici.

Verifică rezistența cadrului. Dacă acesta este din lemn natural, va dura mai mult. Cu toate acestea, alternativele din alte materiale vor fi mult mai ieftine. Ca alternativă mai ieftină la lemn, poți găsi un produs cu un cadru din PAL.

Umplutură

Alegerea umpluturii este un pas important. Iată câteva opțiuni pentru segmentul de preț din clasa de mijloc. Fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale.

Cea mai ieftină și, prin urmare, cea mai populară căptușeală pentru un colțar bucătărie este cauciucul spumă. Dar, din păcate, își poate pierde rapid forma inițială – este rapid zdrobit și devine inutilizabil. Poți determina cât de bună este spuma de cauciuc stând pe canapea și apoi ridicându-te de pe ea după câteva minute; vezi cât de repede își revine la forma inițială.

Spuma poliuretanică este o opțiune mai interesantă. Acesta este un material al noilor tehnologii progresive, iar principalele sale calități pozitive sunt rezistența și durabilitatea ridicată. În plus, spuma poliuretanică este un material prietenos cu mediul, ceea ce înseamnă că nu pune în pericol sănătatea umană. Și, încă o calitate remarcabilă a acestui material – este ignifug, iar pentru o astfel de cameră precum bucătăria, acesta este un avantaj foarte important.

Holofibra are aceleași avantaje ca și spuma poliuretanică, însă își menține forma. Acest material nu se teme de greutăți mari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase