Home » Advertorial » 10 lucruri fascinante despre Africa

10 lucruri fascinante despre Africa

10 lucruri fascinante despre Africa
Sursa foto: pixabay.com
Publicat: 29.04.2022

Africa este al doilea cel mai mare continent din lume și găzduiește unele dintre cele mai frumoase țări de pe planetă, cu peisaje unice și faună sălbatică, motiv pentru care este, în continuare, o destinație de vacanță de top.

De asemenea, designul interior african este unic și extrem de cunoscut și apreciat în lumea amenajărilor interioare. Durabil, simplu și în armonie cu natura, modelele deosebite de mobilier sunt din ce în ce mai căutate pretutindeni. Astăzi, continentul găzduiește triburi rurale ale căror obiceiuri au rămas neschimbate de mii de ani, dar și unele dintre orașele cu cea mai rapidă dezvoltare de pe planetă.

Continentul african este un tărâm al superlativelor. Se crede că istoria omenirii a început pe acest continent, cu situri precum defileul Olduvai din Tanzania. În acest articol îți vom prezenta zece lucruri care arată cât de incredibilă este cu adevărat Africa.

  1. În Africa sunt 54 de țări și 9 teritorii dependente. Peste 1,3 miliarde de oameni trăiesc pe continentul african. Acest lucru înseamnă că aproximativ 15% din populația totală a lumii trăiește acolo.
  2. Cea mai mare țară din Africa și a șaptea la nivel global este Nigeria, cu peste 219 milioane de locuitori, însă statul are doar o treime din dimensiunea totală a Algeriei. Nigerienii reprezintă aproximativ 17% din întreaga populație a continentului. Cel mai populat oraș din Africa, Lagos, se află tot în Nigeria.
  3. Cea mai mare insulă din Africa este Madagascar. Aceasta este a patra insulă ca mărime din lume, după Groenlanda, Noua Guinee și Borneo.
  4. Se crede că în Africa există peste 3.000 de grupuri etnice. Cele mai populare sunt Lumba și Mongo din Africa Centrală, Berberii din Africa de Nord, Shona și Zulu din Africa de Sud, plus Yoruba și Igbo din Africa de Vest.
  5. Poporul San este cel mai vechi trib din Africa și descendenții direcți ai primului homo sapiens. Ei trăiesc în țări din sudul Africii, precum Botswana, Namibia, Africa de Sud și Angola de peste 20.000 de ani.
  6. Numărul total de limbi indigene vorbite în Africa este estimat la 1.500-2.000. Numai Nigeria are peste 520 de limbi, deși țara cu cele mai multe limbi oficiale este Zimbabwe (16).
  7. Creștinismul este cea mai populară religie din Africa. Se estimează că până în 2025 vor fi aproximativ 633 de milioane de creștini în Africa. Islamul ocupă poziția secundă; un sfert dintre musulmanii lumii trăiesc în Africa și este cea mai răspândită religie la nord de deșertul Sahara.
  8. Cea mai mică pasăre din Africa este boicușul mititel (Anthoscopus minutus), o specie mică de pasăre care are o greutate medie de 7-8 grame. Boicușul mititel (Cape Penduline Tit) trăiește în habitatele uscate din savana și tufișurile din Africa de Sud.
  9. Africa se laudă cu cea mai tânără populație din lume. În 2012, vârsta medie era de 19 ani. Tot în același an, media la nivel mondial era de 30 de ani, potrivit The World Pursuit.
  10. Africa are o climă foarte caldă și este considerată cel mai fierbinte continent din lume. Aproximativ 60% din pământ este uscat și acoperit de deșert, iar Sahara este cel mai mare deșert din lume, cu temperaturi care depășesc adesea 40 de grade Celsius. În timp ce cea mai ridicată temperatură de pe Pământ a fost înregistrată în El Azizia, Libia (58° C), continentul are și cealaltă extremă, cea mai rece temperatură înregistrată în Africa fiind de – 23,9° C, în Ifrane, Maroc.

Fiecare continent este unic, însă Africa este un tărâm al superlativelor. Aici vei găsi cel mai lung râu din lume și cel mai mare animal terestru de pe planetă. Totodată, diversitatea prezentă atât în habitate, cât și în oameni ne confirmă cât de incredibilă este cu adevărat Africa.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase