Home » Advertorial » 4 reguli pentru a alege un costum de baie potrivit

4 reguli pentru a alege un costum de baie potrivit

4 reguli pentru a alege un costum de baie potrivit
Foto: @Max/Unsplash
Publicat: 29.07.2022

Bikini sau o singură piesă? Cu modele sau cu culori solide? Decoltată sau cu fustă? Vrem să găsim modelul care arată bine. Indiferent de modelul pe care îl alegi, atunci când alegi un costum de baie trebuie să ții cont de anumite aspecte care te pot ajuta să faci alegerea potrivită chiar dacă achiziționezi un costum de baie online.

REGULA 1: Concentrează-te pe calitate

Un costum de baie bun va costa pe măsură, deci este necesar să îți pregătești un buget decent. Poate părea costisitor la început, dar pe termen lung va fi mai bine pentru dumneavoastră. Va rămâne frumos mai mult timp, cel puțin trei ani, dacă este bine întreținut. Iar un sutien de calitate oferă susținere și nu se va deteriora după doar trei spălări. De aceea, este mult mai bine să plătești mai mult pentru un costum de baie bun, decât să fii nevoită să cumperi unul după fiecare vară.

REGULA 2: alege un costum de baie care flatează forma corpului tău

Ideea corectă? Alegeți un costum de baie în funcție de tipul de corp și de ceea ce doriți să puneți în valoare sau să ascundeți. Iată cinci situații pe care Emma le întâlnește frecvent la femeile care își caută un costum de baie.

  • Pentru a camufla burta

Alegeți imprimeuri care sunt „bine plasate”. De exemplu, dacă modelul de flori este situat pe abdomen, acesta va ascunde plinătatea stomacului.

  • Pentru a evidenția umerii

Optați pentru bretele subțiri sau pentru un model cu bretele (care se prinde în spatele gâtului). Acest lucru produce un efect delicat care echilibrează silueta.

  • Pentru a pune în valoare bustul

Pentru a pune în valoare un bust mare, alege un decolteu pătrat și evită costumele foarte decoltate. Pe de altă parte, pentru a da volum unui bust mic, optează pentru un decolteu triunghiular sau un decolteu mare.

  • Pentru a pune în valoare șoldurile pronunțate sau coapsele puternice

Chiloții decoltați sau modelele cu fuste sunt cei mai buni aliați ai noștri. De asemenea, imprimeurile cu model sunt și ele o idee excelentă pentru bikini, în timp ce sutienul îl putem lăsa într-o culoare.

  • Pentru a ascunde celulita sau o burtă mică

Costumele de înot cu imprimeuri mari pot ascunde imperfecțiunile care s-ar vedea printr-un costum simplu.

REGULA 3: Alegeți chiloții potriviți

Multe femei fac o alegere greșită a chiloților și totuși, acesta este elementul care face diferența. Cum alegem modelul potrivit pentru noi? Nu există o formulă magică, ci de la caz la caz. Cel mai bine este să cerem sfatul unui profesionist și, mai ales, să nu ezităm să probăm toți chiloții pe care ni-i sugerează, chiar dacă nu ne atrag pe umeraș.

REGULA 4: Întrețineți noul costum de baie

Odată ce ați găsit costumul de baie perfect, asigurați-vă că aveți grijă de el. Iată care sunt cele mai bune sfaturi despre cum să-l îngrijești:

  • Costumul de baie este ca și lenjeria de corp: îl speli de fiecare dată când îl porți.
  • Puneți-l în mașina de spălat la un ciclu delicat.
  • Folosiți un săpun blând, special conceput pentru lenjerie și costume de baie. Acesta va îndepărta sarea, transpirația și uleiurile corporale și va păstra culoarea.
  • Evitați să o atârnați pe o sârmă de rufe la soare. Pentru a-l usca, preferați un loc umbros sau, mai bine, atârnați-l în interior. Mai presus de toate, nu folosiți un uscător!

Vești bune pentru cele care au un ten de porțelan: nu este nevoie să vă ascundeți sau să vă ardeți la soare pentru a obține un bronz frumos. Dimpotrivă, pielea palidă este la modă, atâta timp cât respecți câteva sfaturi de culoare. Pieile deschise vor arăta cel mai bine în culori reci, închise, cum ar fi albastru marin și negru. O roșcată înflăcărată va arăta grozav într-un costum de baie verde smarald sau mov. Dacă ești brunetă, probabil că ai pielea închisă la culoare, cel puțin după câteva ore petrecute pe plajă. Norocul tău: poți purta aproape orice culoare de costum de baie! Nuanțe luminoase sau pastelate, culori calde, cum ar fi roșul, sau reci, cum ar fi albastrul, nu există nimic care să iasă în evidență pe pielea mai închisă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase