Home » Advertorial » Merită să cumpărați un fier de călcat vertical?

Merită să cumpărați un fier de călcat vertical?

Merită să cumpărați un fier de călcat vertical?
Credit foto: Ryoji Hayasaka/Unsplash
Publicat: 16.09.2022

Dacă nu ați folosit niciodată un fier de călcat vertical, trebuie să vă spunem că, fără îndoială, este una dintre cele mai convenabile alternative la fierul de călcat tradițional. Deși ambele aparate au același obiectiv, acela de a elimina pliurile, fierul de călcat vertical funcționează ca un aparat de călcat cu aburi și, în plus, are un rezervor de apă cu o capacitate mult mai mare, ceea ce te va scuti de a fi nevoit să îl umpli continuu.

De ce un fier de călcat vertical?

Dacă aveți nevoie să îndepărtați pliurile de pe o cantitate mare de haine, de pe țesături groase sau pentru a obține un finisaj de călcare mult mai profesional, recomandarea este un fier de călcat vertical. Vă putem asigura că aceasta este o opțiune foarte convenabilă. De ce?

Are un rezervor mare de apă, astfel încât veți avea o autonomie mai mare de călcat, fără a fi nevoie să umpleți continuu rezervorul.

Designul său este foarte practic și este ușor de utilizat. Cu el puteți călca orice îmbrăcăminte, de la cele mai delicate până la cele mai groase țesături, cum ar fi costumele.

Funcționarea sa, bazată pe abur vertical, nu deteriorează hainele, deoarece baza fierului de călcat nu intră în contact direct cu țesătura. Acest lucru înseamnă că riscul de arsuri, pigmentare sau deteriorare este aproape nul.

Sistemul său eficient de netezire cu abur prelungește durata de viață a hainelor, făcându-le să arate „ca noi” pentru mult mai mult timp.

Este un aparat care se remarcă prin durabilitate, deoarece sistemul său de aburi și funcția de decalcifiere îi prelungesc durata de viață utilă.

Cât de eficiente sunt fiarele de călcat cu aburi?

Fiarele de călcat verticale cu aburi depășesc fiarele de călcat tradiționale, deoarece sunt mai sigure, mai versatile și mai ușor de utilizat, deoarece folosesc aburul ca mediu de încălzire, și, de asemenea, protejează mai bine hainele, eliminând ridurile fără a exercita presiune asupra lor, așa cum se întâmplă în cazul altor fiare de călcat.

Cât de puternic ar trebui să fie un fier de călcat vertical cu aburi?

De exemplu, dacă aveți nevoie de un fier de călcat vertical cu aburi pentru a completa călcatul tradițional, un aparat de puțin peste 1000 W va fi suficient. Dar dacă doriți ca acest aparat să fie centrul dvs. principal de călcat, ar trebui să alegeți în mod ideal un model cu o putere cuprinsă între 1500 W și 2000 W.

Ce este un fier de călcat vertical cu aburi?

Fiarele de călcat verticale sunt aparate care emit aburi pentru a netezi hainele prin aplicarea căldurii direct pe țesătură. Pe lângă călcarea hainelor, acestea ajută la îndepărtarea mirosurilor de pe haine în doar câteva secunde. Fiarele de călcat verticale sunt, de asemenea, eficiente pentru călcarea și curățarea perdelelor și a mobilierului.

Cum funcționează fiarele de călcat cu aburi?

Fiarele de călcat cu abur generează vapori care ies din talpa fierului de călcat și înmoaie fibrele țesăturilor cu ajutorul umidității pe care o produce, făcând călcatul mai ușor, mai confortabil, mai delicat și mai eficient, în special în cazul materialelor precum bumbacul.

Care sunt avantajele unui fier de călcat cu aburi față de un fier de călcat tradițional?

Unele dintre avantajele unui fier de călcat cu aburi față de unul tradițional sunt: Acestea sunt mai mici și mai compacte decât stațiile de călcat, ceea ce le face extrem de versatile în ceea ce privește manipularea, transportul și depozitarea.

Ce trebuie să aibă un fier de călcat vertical?

Spre deosebire de stațiile de călcat, fierul de călcat vertical este un dispozitiv în care hainele sunt călcate fără a fi nevoie de contact direct. De fapt, nu are nevoie deloc de o placă. Aceste fiare de călcat au, de asemenea, un rezervor de apă în partea de jos, care trebuie reumplut la fiecare câteva călcări.

Ce putere ar trebui să aibă un fier de călcat pentru haine?

La fiarele de călcat normale, puterea trebuie să fie de peste 1.800 de wați pentru o călcare eficientă și rapidă. Multe dintre ele au deja între 2.200 și 2.400 de wați. Cu cât mai multă putere, cu atât mai puternic este jetul de abur. Aburul poate ieși pe orizontală sau, uneori, pe verticală, pentru a călca rufele fără a le îndepărta, de exemplu.

Câtă energie consumă un fier de călcat vertical?

Un fier de călcat va folosi aproximativ 1000 până la 3000 de wați de energie. Puteți verifica puterea nominală pe o etichetă atașată la fierul de călcat, pe care va scrie ceva de genul „230V 50Hz 1600 W”.

Cum se utilizează fierul de călcat vertical cu aburi?

– Verificați dacă rezervorul este curat înainte de utilizare.

– Păstrați întotdeauna rezervorul de apă plin și la nivelul potrivit.

– Nu îndreptați niciodată capul fierului de călcat vertical spre corp.

– Lăsați echipamentul să se răcească timp de câteva minute înainte de a-l depozita.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase